Citytrippen met kinderen is niet altijd even eenvoudig. Gelukkig biedt Madrid een heleboel toffe mogelijkheden voor een kidsproof-citytrip! Vaar op de grote vijver van het retiropark, maak een ritje op de enige echte aardbeientrein of bewonder Madrid vanuit de lucht. 

1. Vaar met een bootje in het grootste stadspark

Het Retiro park is de groene long van Madrid. Jong en oud vinden er verkoeling en vertier. Er wordt gefietst, gelopen en kinderen spelen er in een van de vele speeltuinen. In het park zijn ook verschillende kleine paleisjes, maar ook heel veel plekjes om te voetballen of verstoppertje te spelen. Roei op de grote vijver in het midden van het park of laat je fantasie de vrije loop in het grote poppenkasttheater.

6 tips voor Madrid met kids Sofie Lambrecht

2. Maak een ritje op de enige echte aardbeientrein

De houten aardbeientrein voert je van het centrum van Madrid naar de historische stad Aranjuez. De trein spoort al sinds 1984 langs dezelfde route en is dus cultureel erfgoed. De naam komt van de schitterende panorama’s langs de vele aardbeien- en aspergevelden die je op je tocht voorbij ziet zoeven.

3. Bewonder de schildpadden in het treinstation  Atocha

Het centrale treinstation van Madrid is een bijzonder uniek gebouw. De ingang heeft een prachtige gevel. Je kunt hier de treinen bewonderen, maar er is ook een grote botanische tuin in het station waar honderden schildpadden rond dobberen. De grote botanische tuin telt heel wat bijzondere tropische plantensoorten afkomstig van over de hele wereld: Brazilië, Amerika en Azië. Zeker een kijkje waard.

4. Aanschouw Madrid vanuit de lucht

Waarom Madrid niet eens vanuit de lucht bekijken? Met de Teleférico of de Faro de Moncloa bijvoorbeeld. De Teleférico is een kabelbaan tussen Paseo del Pintor Rosales en het Casa del Campo park. De rit in de kabelbaan duurt 15 minuten en geeft je prachtige panoramische uitzichten op onder andere het koninklijke paleis met bijbehorende park, de Almudena kathedraal en de Egyptische Debod Tempel.

6 tips voor Madrid met kids Sofie Lambrecht

5. Ga op de foto met een “echte” ster

In het Museo de cera, het wassenbeeldenmuseum van Madrid, zijn verschillende historische figuren en beroemdheden te zien zoals Miley Cyrus, Jack Sparrow of voetbalster Christiano Ronaldo. Verder is er een Horror trein, een virtual reality simulator, die je tot in de ruimte katapulteert, en een Multivisionshow, die de geschiedenis van Spanje op een originele manier weergeeft.

6. Zoek verkoeling in het coolste waterpretpark!

De temperaturen in Madrid kunnen erg hoog zijn. Op zo’n warme dagen is een bezoek aan een waterpretpark de ideale manier om af te koelen. In deze tropische waterparadijzen vind je een aantal spannende attracties. Neem het op tegen je vrienden of familieleden in de Speed Racer, verleg je grenzen in de Kamikaze of glijd zo snel als je kan doorheen de Anaconda.

6 tips voor Madrid met kids Sofie Lambrecht

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa biedt dagelijks twee vluchten vanuit Brussel aan, zodat je gemakkelijk naar de Spaanse hoofdstad reist. Er is een vlucht om 11:05 (aankomst 13:20) of vertrek pas ’s avonds met een vlucht om 19:00 (aankomst 21:15).

Vanuit Brussel, Amsterdam, Düsseldorf, Frankfurt en Parijs biedt Air Europa vlotte verbindingen aan tegen heel competitieve tarieven in economy- en businessclass. De luchtvaartmaatschappij is gespecialiseerd in binnenlandse Spaanse vluchten en intercontinentale vluchten naar Latijns-Amerika. Air Europa is lid van Skyteam. Bovendien genieten de passagiers de voordelen van het frequent-flyer programma  SUMA Air Europa. 

Lees meer:
Activiteiten voor onderweg
Op weekend in Houthalen-Helchteren met Holiday Suites

Comments are closed.