Interview Flair Hoogopgeleid en huisvrouw mama abc blog
Foto: Tine Schoemaker

In de Flair

Alweer enkele maanden geleden kwam iemand van de Flair vragen of ik een interview wou geven. Het thema zou gaan over “hoogopgeleid en huisvrouw”, natuurlijk wou ik dat doen. Ik vind het wel fijn om daarover te praten en op die manier een luikje te openen bij mensen die er misschien heel stiekem over denken, maar het verder goed gesloten houden. Of om net het laatste duwtje te geven om er heel serieus over na te gaan denken!

Lees meer: Ik moet gaan werken maar ik wil niet

Interview “Hoogopgeleid en Huisvrouw”

Dus zo kwam het dat ik op een goede dag samen zat met iemand van de Flair. In mijn living, met Anna op schoot. Anna was toen nog een baby, of toch baby-er dan ze nu is. Het was heel gezellig en fijn. Ik heb al enkele interviews over dit onderwerp gegeven en er zijn altijd valkuilen. Je moet opletten dat je niets zegt wat de “werkende mama” als een belediging kan opvatten. Bij dit interview was dat heel minimaal (ik heb al andere gehad), het was op een heel open en vriendelijke manier verlopen!

Lees meer: Minder huisvrouwen in Vlaanderen

Wat later kwam dan een fotograaf langs, met als plan om mezelf met mijn 5 kinderen op de foto te krijgen. Mijn man zat op zijn werk dus ik stond er alleen voor. Daar kwam het al, de fotograaf was gepland vlak na school. Dat is al vragen om moeilijkheden.

Foto’s nemen met 5 kinderen

Het begon dan ook helemaal niet goed, onze dochter (niet de baby) wou niet op de foto. Ze weigerde. Dankzij de kundigheid en heel wat geduld van de fotografe begon ze wat te ontdooien en mijn belofte om na de foto’s met haar samen te knutselen trok haar over de streep. We startten stilletjes gewoon rond de eettafel, het hart van onze living. De kinderen begonnen heel langzaam wat mee te werken. Het was toen nog goed weer buiten dus trokken we onze tuin in waar we het speelhuisje onveilig maakten. De oudste zoon weigerde opeens mee te werken, hij wou enkel nog foto’s laten nemen als we allemaal op de trampoline stonden. Dat deden we dan maar. Een hele onderneming en heel wat zweet van mij maar het leverde toch enkele heel leuke plaatjes op!

Interview Flair Hoogopgeleid en huisvrouw mama abc blog
Foto: Tine Schoemaker

Het resultaat van het interview

Ik ben tevreden met het resultaat van het interview, dat is vaak wat spannend. Nouja ik mocht het interview op voorhand inkijken en dan maar hopen dat ze er niets meer aan veranderen. Het enige wat beetje spijtig is, dat er niets instaat over mijn blog. Ah, ik klaag niet ben heel tevreden met het interview en ik hoop dat er gezinnen gaan nadenken en misschien wel bemoedigd worden als ze ook voor de keuze (willen) staan. Huisvrouw zijn in deze tijd is niet makkelijk (het word je niet in de schoot geworpen) maar het kan wel (en nee dat is geen veralgemening).

Interview Flair Hoogopgeleid en huisvrouw mama abc blog
Interview: Flair – Marijke Clabots
Foto: Tine Schoemaker

Er werd nog een huisvrouw geïnterviewd, dus haal zeker de Flair in huis om ook dat te lezen! Die huisvrouw is trouwens een (internet)vriendin van me!

There is one comment

Comments are closed.