Minder huisvrouwen in Vlaanderen mama abc blog

Minder huisvrouwen in Vlaanderen

De voorbije dagen was het volop in het nieuws, bijvoorbeeld dit artikel. Gisteren kreeg ik dan ook een telefoontje van Het laatste nieuws of ik een telefonisch interview wou geven erover. Waarom niet hé? Dus ik beantwoorde een half uur lang vraagjes tot ik mijn kindjes van school moest halen. Dan wilden ze ook nog een fotograaf langs sturen, wat nogal moeilijk was aangezien we een druk avondprogramma hadden met kindjes van school halen, thuis afzetten waar oma zou babysitten terwijl wij naar het oudercontact van Abel en Emma gingen. Dan natuurlijk koken, eten en het bedritueel. Maar ok dat was geen probleem ze zouden wel komen tijdens het koken. Dat kwam namelijk ook heel erg goed uit want ze wilden een leuke foto van ons gezin tijdens dagelijkse activiteiten.

Foto’s laten nemen met kinderen

De kinderen hebben heel goed meegewerkt aan de foto. Toch nadat ik geworsteld had met Adam om zijn t-shirt terug aan te trekken, de broek is niet gelukt. Enkel was Emma op het einde (nouja na 5 min of zo) het beu en weigerde ze nog mee te werken. Gelukkig had de fotograaf al enkele goede beelden. Ik ben ook best blij met de foto.

minder-huisvrouwen-in-vlaanderen-1

minder-huisvrouwen-in-vlaanderen

Het is toch altijd even afwachten wat ze precies van het artikel maken. Ik heb al enkele artikels achter de rug en ook al de ervaring dat zelfs al herlees je het artikel er toch nog hier en daar dingen aangepast worden … Ik ben hier wel redelijk blij mee enkel vind ik dat zinnetje over mijn mama dat werkte vroeger nogal moeilijk. Voor de duidelijkheid, dat mijn mama vroeger werkte heb ik nooit als vervelend ervaren, ze was ook veel thuis en had goede uren. En vooral, mijn mama was er altijd voor ons! Nu nog altijd, trouwens.

Ik heb ondertussen al enkele heel fijne reacties gekregen op het artikel, ook van mensen die mij nog niet kenden. Hier zit wederom een blije thuisblijfmama.

There are 2 comments

Comments are closed.