Wij leven op één loon, ik ben namelijk thuisblijfmama. Ja, ik verdien een beetje bij via mijn blog en de webshop maar voornamelijk leven we echt wel op het loon van mijn man. Wij budgetteren en dat doen we via YNAB, lees er hier alles over. Wij proberen ook te besparen waar mogelijk, één stuk daarvan is het besparen op mobiele telefonie.

Tips om te besparen op Mobiele Telefonie

Uit onderzoek is gebleken dat veel consumenten tot wel 200 euro per jaar kunnen besparen door over te stappen naar een andere leverancier. Je moet kritisch  kijken naar een abonnement.

Telefoon + Abonnement aankopen in één

Vaak kan je een abonnement aankopen waarbij je voor een klein bedrag een telefoon erbij krijgt. Natuurlijk weten we allemaal dat we door het abonnement te nemen ook de telefoon betalen. Zo kan je bijvoorbeeld hier een Huawei P20 Pro aankopen en kiezen uit verschillende telefoonbedrijven en formules. Het gaat er dan om na te gaan hoe jij jou telefoon gebruikt, denk goed na over jou belgedrag en reken dan uit hoeveel de telefoon werkelijk zal kosten.

Bekijk de sim only optie

Als je de vaste lasten zo laag mogelijk wilt houden of je hebt al een goede telefoon dan kies je het beste voor sim only. Dan kan je  jou abonnement zo persoonlijk mogelijk samenstellen en betaal je enkel en alleen voor de belminuten, smsjes en data.

Kies de goede bundel

Per telefoonbedrijf heb je keuze uit verschillende bundels. Dan heb je andere tarieven, er zijn ook vaak dal en piek uren vastgesteld per bundel. Ook hier moet je zelf goed nagaan wanneer je het meest gebruik maakt van je telefoon en wat je er dan mee doet. Speel op veilig, neem geen te krappe bundel.

Herbekijk regelmatig jou abonnement

De abonnementen, bundels en telefoonbedrijven veranderen heel frequent van aanbod. Blijf dat in de gaten houden, zet om het half jaar een herinnering in je agenda om dat nog eens te controleren. Zo ben je er altijd zeker van dat je de perfecte aansluiting hebt voor jou belgedrag.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.