Cake
2 juli 2011Mijn mama bakte niet zo heel veel maar dit kwam regelmatig op tafel en ik was (en ben) er verzot op!


Broodpudding op Sofie's-mama's-wijze
Broodpudding zoals mijn mama het altijd maakte!
Ingrediënten
- 500 gram (oud) brood
 - 80 gram suiker
 - 700 ml melk
 - 300 ml water
 - rozijnen naar smaak
 - 1 zakje vanille suiker
 - 4 eieren 5 kan ook
 
Instructies
- Scheur het brood in stukken en doe ze in de kom
 - Doe bij het brood in de kom de suiker, melk en het water
 - Roer goed door en laat 3 uur intrekken
 - Je kan af en toe eens roeren, hoeft niet persé
 - Doe er nu de rozijnen bij, naar smaak
 - Voeg de vanille suiker erbij en de eieren
 - Meng heel goed
 - Giet alles in de vorm en duw alle rozijnen onder zodat ze niet verbranden
 - Zet in de voorverwarmde oven van 190-195 graden, zo'n 45 min (voor een grote cake) voor kleine cakejes kan dit 20 min zijn - check eventjes of het genoeg gebakken is dan, doe er eventueel 5 of zelfs 10 minuten bij
 
Video
 Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!








3 Comments
dan men late chocolade smelten en smeren er een dikke laag over! 🙂
Lijkt me erg lekker. Staat nog wat oud brood in de kast, het kerstbrood was lekkerder hè, dus dit ga ik morgen eens proberen. Dank je voor het delen!!!
[…] Aangezien 3 van de 4 kindjes geen korstjes eten is dat vlug bijeengespaard. Hier kan je het recept lezen. Omdat mijn rozijnen op waren heb ik stukjes chocolade gebruikt, ik denk […]