Ik maak redelijk veel cake, en dan ook nog veelal dezelfde cake. Gewoon omdat manlief niet veel speciale dinges lust. Geen chocolade geen ditjes en datjes. Hij wil gewone cake, niets erop of eraan.
Ik gebruik het recept van de boerinnekes.
Per ei: 50 gram suiker, 50 gram zelfrijzende bloem, 35 gram boter
Per 4 eitjes 1 zakje vanille suiker.
Voordat ik een keukenrobot had deed ik het met de hand op deze wijze:
Eigelen, suiker en boter goed opkloppen. Bloem erbij zeven en het opgeklopte eiwit eronder lepelen.
In een voorverwarmde oven van 175 graden voor een 45-55 min.
Met de keukenrobot doe ik het zo:
Volledige eitjes en suiker goed opkloppen. Boter erbij nog wat kloppen en/of mengen. Gezeefde bloem erbij mengen.
In een voorverwarmde oven van 175 graden voor een 45-55 min.
De baktijd hangt af van de grote van de cake en van je oven, als je cupcakejes maakt is het al na 20-30 min goed. Je test dat door in het midden van de cake met een satestokje te prikken. Als er niets aan blijft kleven is hij klaar! Laten afkoelen op een rooster.
Je kan chocoladedruppels en/of cacaopoeder toevoegen, mmm. Maar dat wil manlief dus ook allemaal niet, toeme toch.
Smakelijk.
1 Comment
[…] bakte mijn favoriete cake, maar dan wel nog eens op de ouderwetse manier, gewoon omdat ik daar zin in had. (eigeel, boter en […]