Men neme 500 gram (oud) brood die je in stukken scheurt in een grote kom. Daarbij doe je 80 gam suiker en 600-700 ml melk aangevuld met water tot 1 liter. Je laat dat 3 uur intrekken, misschien af en toe eens omroeren. Als dat lekker staan trekken heeft doe je er rozijnen bij, ik doe er lekker veel in. En een zakje vanille suiker samen met 4 of 5 eiertjes. Alles goed mengen en in de vorm doen. Voordat je het in de oven schuift duw je alle rozijntjes netjes onder anders gaan deze verbranden.
Oven voorverwarmen op 190-195°, als je alles in 1 grote vorm doet moet het er zo’n 45 minuutkes in. Gebruik je kleinere vormpjes dan zal het minder zijn, ik schat zo’n 20-25 min.
Als je het in een deftige oven doet ziet het er wel ietskes bruiner uit bovenaan.
3 Comments
dan men late chocolade smelten en smeren er een dikke laag over! 🙂
Lijkt me erg lekker. Staat nog wat oud brood in de kast, het kerstbrood was lekkerder hè, dus dit ga ik morgen eens proberen. Dank je voor het delen!!!
[…] Aangezien 3 van de 4 kindjes geen korstjes eten is dat vlug bijeengespaard. Hier kan je het recept lezen. Omdat mijn rozijnen op waren heb ik stukjes chocolade gebruikt, ik denk […]