Dat baby’s en jonge peuters duimzuigen, een tut hebben of nog iets anders (een favoriete knuffel bijvoorbeeld) om op te zuigen en/of te bijten is door veel mensen aanvaard. Maar wat als je kind ouder is en deze bijtbehoefte nog heeft?

Waarom bijtbehoefte goed is

Baby’s en jonge peuters bijten om de wereld te verkennen. De tasten de wereld af met al hun zintuigen. Het zuigen (of bijten) heeft ook een kalmerend effect. In ideale omstandigheden is dat vaak in combinatie met borstvoeding. Zo ontdekken ze hun omgeving en ontwikkelen ze een orale motoriek. Dit gaat over wanneer de kinderen klaar zijn, in de borstvoedingskringen gaat het feit rond dat de zuigebehoefte afneemt tussen de 2 en de 7 jaar. Wij vinden het natuurlijk vreemd om een kind van 6-7 jaar nog met een tut of sabbel-knuffel te zien rondlopen.

Het bijten ofwel kauwen heeft het effect om de concentratie te verhogen, het kan dus zeker heel nuttig zijn. Ook heeft het kauwen in ritmische bewegingen een positief effect op de emoties en gedrag. Je kan jezelf erdoor beter voelen. De stress zal afnemen en je zal een beter gevoel hebben.

Autisme en Bijtbehoefte

Bijtbehoefte en autisme

Opvallend is dat heel wat kinderen met autisme een grotere bijtbehoefte hebben dan andere kinderen. Dit omdat deze kinderen en ook volwassenen het moeilijker hebben om prikkels te verwerken. Dit komt ook omdat ze simpelweg meer prikkels ontvangen. Vaak knabbelen ze op vanalles en nog wat, hun kleding kan daar zeker één ding van zijn. Niet altijd handig en netjes. Gelukkig bestaan er alternatieven voor.

Kinderen met prikkelverwerkingsproblemen hebben vaak moeite om alle informatie, die via de verschillende zintuigen binnenkomt, te ordenen. Hierdoor kunnen ze overspoeld raken door allerlei indrukken. Om zich even af te kunnen sluiten voor andere prikkels hebben ze de neiging om te kauwen op bijvoorbeeld kleding en potloden. Het kauwen heeft een kalmerende werking en helpt kinderen om zich beter te focussen. Maar hoe voorkom je dat kinderen gaten bijten in hun kleren en op hun pennen kauwen? Chewigem biedt uitkomst. De eigenzinnige kauwsieraden van Chewigem voorzien in een lichte tot gemiddelde kauwbehoefte en zijn ook geschikt voor volwassenen. De sieraden zijn wasbaar in de vaatwasmachine (ketting zelf niet, alle en de hanger), gemaakt van ‘veilige’ siliconen en – niet onbelangrijk – ook nog eens bijzonder leuk en stoer om te dragen!

bijtbehoefte-kinderen-autisme-chewigem-mamaabc-mama-abc-blog-2

Chewigem kauwproducten

Wij kopen onze Chewigem producten bij educadora.nl . Momenteel hebben we het niet meer nodig! Wij hadden een gele kat en een gele armband. De armband hebben we nog altijd liggen, af en toe nemen ze hem nog eens om te bijten. De gele kat is helaas spoorloos verloren gelopen.

We zijn hier echt super tevreden van de bijtkwaliteit van de Chewigem producten, vandaar dus ook dit artikel. Zeker de moeite waard om een of meerder bijtproducten aan te kopen. Scheelt heel wat frustratie langs alle kanten. Zowel van de mama dat ze niet meer moet boos zijn dat er gebeten wordt op truien of andere en van het kind dat nu gewoon kan bijten wanneer nodig.

Ohja nog even een kleine tip tussendoor, Boni heeft doekjes om spenen en dergelijke schoon te maken heel handig ook bij de kauwproducten.

De sieradenlijn van Chewigem is stoer vormgegeven en geschikt voor zowel jongens als meisjes. Voor kinderen met lichte kauwbehoefte biedt ons assortiment de Twister armband in mooie pasteltinten en de Disc ketting in kleurrijke designs aan. Kinderen met een gemiddelde kauwbehoefte kunnen kiezen voor de Dog Tags, in de vorm van een ID-plaatje, de Chubes of de Raindrops. Van deze 3 is de Raindrop de stevigste. Verder heeft Chewigem voor de gemiddeld-extreme kauwbehoefte de dikkere Tread armbanden. Met een diameter van 55 mm zijn de armbanden geschikt voor kinderen van 3 tot 14 jaar. De gebruikte siliconen zijn vrij van gif en chemische toevoegingen. De levensduur van een kauwsieraad varieert doorgaans van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van het gebruik. De kauwsieraden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vrolijke designs.

Andere bijtproducten

Chewigem is niet de enige die bijtproducten verkoopt natuurlijk. Er zijn tal van andere merken op de markt, kijk altijd wel even na of ze te vertrouwen zijn! Bij bol.com kan je ook heel wat bijtproducten kopen, kijk maar eens hier, hier en hier.

Lees ook even:
Autisme kenmerken, hoe wij het herkenden
Wiebelkussen helpt bij ADHD en concentratieproblemen

There are 26 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.