abel-6-jaar

Abeltje fabeltje,

Vandaag ben je alweer 6 jaar geworden! Ik herinner mij de bevalling nog zo goed. Gisteren, op de je uitgerekende dag, brak opeens ‘s avonds mijn water. Op de trap toen ik naar beneden liep, toen woonden we nog in ons duplex appartement. We maakten ons klaar om naar het ziekenhuis te vertrekken. Spannend!

De arbeid zelf viel helemaal niet mee, algauw zat ik aan heel pijnlijke weeën die me niet met rust lieten. Telkens de hoop van, ja, bij de volgende controle gaat het zeker bijna zover zijn. Maar neen, de centimeters schoten niet op. In het anders zalige bubbelbad gaan hielp al helemaal niet. Na nog uren afzien en twijfelen toch beslist om voor de epidurale te kiezen. Ik weende, wat voelde ik me mislukt. Ik wou dat niet, ik wou gewoon bevallen zonder hulpmiddeltjes. Achteraf weet ik dat zo’n schuldgevoel overbodig is en nergens voor nodig. Ik heb heel erg mijn best gedaan maar ik was op en het bleef maar hetzelfde.

Na nog uren wachten kon ik beginnen met persen. En ik bleef maar persen. 1,5 uur later nog altijd. Ik had schrik dat er een (spoed)keizersnede georganiseerd zou worden. Gelukkig is het uiteindelijk gelukt, om je geboren te laten worden, met behulp van de lepels. Ik mocht je zelf er verder uithelpen en op mijn hart leggen.

abel-6-jaar-1

Dit was het begin van een prachtig nieuw hoofdstuk in ons leven. We hebben je zoveel zien leren en je bent al zo groot geworden. We houden elke dag een stukje meer van je.

Heel veel liefs en dikke zoenen voor je verjaardag,

Je mama en papa

Abeltjes geboorte
Abeltjes 1ste verjaardag
Abeltjes 2de verjaardag
Abeltjes 3de verjaardag
Abeltjes 4de verjaardag
Abeltjes 5de verjaardag