Abeltje zijn vierde verjaardag vandaag. Vandaag de dag dat wij 4 jaar écht ouders zijn.

En deze dag was heel erg leuk. En vol. En vooral leuk. Ridderlijk leuk. Al wil Abel liever een prinses zijn, en dat mag.
De dag begon vroeg. Emma lag al gezellig tussen ons in toen Abel opstond wanneer zijn schaapje wakker werd. Abel zijn schaapje staat altijd netjes om 6u30 op.
Abel is meestal, als hij het niet vergeet, stilletjes voor Adam zodat hij verder slaapt. Abel gaat naar beneden om te spelen en Emma gaat natuurlijk mee. Trippelende voetjes naar beneden en de living deur gaat open en dicht. Allemaal niet zo subtiel helaas.
Wat later komen ze terug naar boven en ondertussen was Adam al wakker en bij ons op de kamer de boel op stelten aan het zetten. Blij dat hij is dat broer en zus ook boven zijn. Traphekje dicht en laat ze maar lekker spelen die 3. Van verder slapen zat er (deze keer) niet in.

“Gelukkige verjaardag Abeltje!”

Abel helemaal blij dat het zijn verjaardag is. Al was hij eerst nog eventjes in de war.
Uiteindelijk staan we op. Beneden ziet Bram Emma op een stoel bewonderend naar de prinsessen vlaggetjes kijken. “Ik wil deze zijn papa!”. En Abel koos een andere favoriet uit. En dan “Waarom hangen er ook vlaggetjes met riddertjes op?”.

Gezellig samen ontbijten. Eerst nog een verjaardagskaart openen van oma en van mama/papa/broer/zus. De boel opruimen en dan vertrekken richting dienst, mét de fiets. Was Abel nog zijn kroon vergeten, de reddende held papa reed er terug om in sneltreinvaart. Abel vertelde ons al dat hij wel wil dat mensen van de dienst zingen voor hem en dat hij ook zal meezingen. Nou, aan de dienst aangekomen zorgde die lieve papa ervoor dat de meneer die de mededelingen verzorgde vandaag er zeker van op de hoogte was. En ja hoor. De dienst was nog niet zo lang bezig en de jarige werd bekend gemaakt. Verlegen dat hij was. Hij durfde niet te zwaaien of zijn handje op te steken. Samen met papa naar voren en luisteren naar het verjaardagsliedje dat iedereen voor hem zong. Hij zong niet mee. Hij verstopte zich veilig in papa zijn armen.

Wat later, net voor de kindjes naar de zondagsschool konden gaan zongen we een kinderliedje, met alle kindjes vooraan. En raad es wie voor de allereerste keer bij iets dergelijks ook vooraan wou gaan staan? Ja, ridder Abel. Samen met papa, ahja. En Emma ook.

Kindjes naar de zondagsschool waar ze verhaaltjes luisterden en een passende tekening mochten inkleuren. Bram bij Adam en de andere baby’s/peuterkes. Mama in de dienst. En zo werd het middag en namen we de fiets om richting centrum Kortrijk te rijden. Autoloze zondag. Met standjes verzorgd door de levensboom. Gezellig picknicken op straat en spelen op de speeltuin op de grote markt. Heel erg leuk allemaal. En dan richting huis.

Thuisgekomen mocht Adam naar bed en was het kadootjes tijd voor de jarige! Blij en verrast dat hij was. Een tablet! Zoals papa. Abel kreeg een Storio 2 en een kinderkoptelefoon. Een schot in de roos. Gezellig ermee experimenteren en vanalles bekijken. En dan kregen we bezoek van meme en pepe, die een ridder-kleurboek mee hadden. Lekkere appelcake en eclairs eten, verhaaltjes lezen, Storio spelen, tv kijken, lachen en babbelen, …

“Daag” zwaaien naar meme en pepe. Nog een boterhammetje en de dag afsluiten. Lekker vroeg naar bed, zoete dromen!

Terwijl mama nog een vers gebakken cake versiert om morgen mijn klasvriendjes mee te verwennen!

There is one comment

Comments are closed.