Belangrijk, start hier

Je bent hier vast terecht gekomen omdat je niet blij bent met je gewicht en misschien je uiterlijk. Ik herken dat gevoel heel erg. Als tiener was ik niet écht dik maar ik vond van wel. Ik was groter dan de meisjes in mijn klas en ook breder. Ik had maatje 42 terwijl anderen maatje 38 hadden. Nu weet ik dat maatje 42 hebben echt normaal is, doorsnee. Toen niet. Ik begon te dieeëten en dat voor vele jaren lang. Met ups en downs. Ik viel af maar kwam de kilo’s uiteindelijk ook weer bij. Het dieeëten zorgde ervoor dat ik een vertekend beeld had over mij lichaam en over mijn eetgedrag. Nu, daar wil ik het in deze intro niet over hebben. Waar ik het wel wil over hebben is het volgende:

Of je nu wil dieeëten of niet, jezelf accepteren is heel belangrijk. Als je jezelf wat meer kan aanvaarder, wat meer zelfvertrouwen hebt dan sta je heel wat steviger in je schoenen en geniet je meer van jezelf en het leven. Dat is niet makkelijk, zelf begon mijn weg naar zelfacceptatie in 2018. Ik ging van een super onzekere vrouw die niet in badpak durfde te lopen op het strand naar een zelfzekere vrouw die nu ongegeneerd met haar kinderen speelt op het strand in bikini.

Ook jij kan dat. Nu, tijdens het afvallen of erna, dat maakt allemaal niet uit. Mijn tip is wel: Start nu. Hoe vroeger je ermee begint hoe vlugger je resultaten zal zien. Maar hoe begin je daar nu aan? Hoe krijg je meer zelfvertrouwen. Hoe ga je je lichaal meer gaan accepteren? Wel, laat mij je helpen. Ik heb wat ik deed en nog altijd doe in een traject gegoten. Een zes weken traject waarin je elke week toegang krijgt tot een video en opdracht. Na die zes weken zal je al heel wat verder staan in de zelfacceptatie en is er een stevige basis gelegd.

Let wel op, jezelf accepteren lukt niet in zes weken. Dat is onmogelijk, dat heeft jaren nodig en is in mijn inzicht nooit helemaal af. Bij mij is dat ook niet af maar ik sta nu al zoveel verder dan in 2018 en ik ben mezelf daar zo dankbaar voor!

Meer info over Body Love

Afvallen in de zomer met Weight Watchers Flex

Doorheen de zomervakantie hield ik me zoveel mogelijk aan de Weight Watchers Flex methode. Het is niet altijd makkelijk geweest met de reizen, uitstapjes, feestjes en bbq’s. Toch was het zeker haalbaar. Weight Watchers Flex is flexibel inzetbaar en ik richtte me vooral als basis op de 0 punten producten aangevuld met iets lekkers dat paste binnen mijn punten totaal.

Update

Voor alle nieuwsgierigen onder jullie geef ik hier ook al een kleine update. Ik ben momenteel 5 kg afgevallen dankzij het Flex programma. Tegen oudejaar hoop ik natuurlijk opnieuw weer wat af te vallen. Ik zie het alvast helemaal zitten, ik merk nu al dat ik meer energie heb en betere keuze’s kan maken. Ik weet veel beter wat werkt voor mijn lichaam en heb enkele fijne gerechtjes die ideaal zijn voor de nazomer. Kom maar op, ik ben er helemaal klaar voor om er tegenaan te gaan én te genieten van mijn eten, hopelijk ook nog de zon en natuurlijk mijn gezin.

Weight Watchers Flex Sofie Lambrecht

Ik ga meer bewegen

Weight Watchers draait om meer dan eten, beweging is ook enorm belangrijk. Ik was daar vroeger niet zo van overtuigd want ik kon toen ook afvallen zonder beweging. Toch merk ik nu uit eigen ervaring dat bewegen echt een grote meerwaarde heeft. In het begin is het wat lastig en doorzetten maar na een tijdje begon ik er meer en meer van te genieten, het gaf me energie en het helpt me met afvallen en gezonde keuzes maken. Daarom heb ik enkele weken terug de keuze gemaakt om wekelijks drie keer te gaan fitnessen!

Volg mijn Weight Watchers avontuur

Vanaf nu ga ik weer wekelijks een korte update plaatsen over hoe het gaat met mij. Tip: volg mij op Instagram, daar plaats ik tussendoor ook heel wat info en wat ik eet.

Zag je mijn filmpje al?

Ik maakte samen met Weight Watchers een fijn filmpje, bekijk het op hun website. Het was kei spannend om te doen en echt een hele belevenis. De kinderen werkten gelukkig kei goed mee en we genoten er allemaal enorm van! Met een mooi filmpje als resultaat.

There are 3 comments

Comments are closed.