Afvallen om net iets mooier te zijn om tijdens de zomer in een bikini op het strand te poseren. Ja, het kan en ja het mag.

Lees ook:  Body Positive – Omdat elk lichaam en elk mens liefde verdient

Waar voor veel mensen afvallen echt om draait is totaal iets anders. Het gaat niet om een bikini, het gaat niet om dat ene vetrolletje kwijt te spelen of om wat afgelijnder te zijn. Die redenen zijn allemaal goed maar waar het bij veel mensen echt om draait zijn van een totaal andere categorie.

Probeer maar eens met brede heupen en benen makkelijk in een doorsnee tuinstoel te zitten. Dat gaat niet, dat gaat gewoonweg niet. Ja, het gaat wel maar dan voel je je zoals een knijpbal in een netje. Het vet puilt langs alle gaatjes alle kanten op. In het begin valt dat nog mee, oef denk je dan, ik ben op of eerder in mijn stoel geraakt. Wacht maar af. Na een tijdje begint dat stiekem wat te drukken tot de pijn niet meer te verdragen is. Maar, wat moet je dan? Zijn er wel andere stoelen in de buurt en hoe kan je aankaarten dat je liever op een ander stoel plaats neemt?

Probeer maar eens met die heerlijk ronde gevulde heupen in een doorsnee pretpark wagentje te zitten. Zo van die kuipjes met uitstulping tussen de benen en een harnas dat over je heen komt. Hoe pas je daar in godsnaam in en als dat al lukt dan moet dat ding nog naar beneden, ver genoeg zodat het klikt en veilig vast zit. Het liefst voordat de pretpark meneer het zelf komt aanduwen en er bijna op gaat staan om het toch maar te laten klikken.

Of denk maar eens aan een vliegtuig nemen of gewoon de bus, tram, trein of metro. Wat dacht je van die irritante smalle stoelen mét leuningen bij de dokter, psycholoog of kinesist? “Je moet maar niet zo dik zijn.” Ja, dat is waar en dat klopt ook toen ik 30kg minder woog dan paste ik wél netjes in al die verschillende zaken. Dat is zo. Dit probleem is echt met stip de nummer één reden waarom ik probeer af te vallen. Helaas, heb ik van nature heel brede heupen en benen en is dat een van de laatste zones waar ik centimeters verlies. Daarna komt pas gezondheid, beweeglijker zijn én makkelijker kunnen shoppen. Die bikini hé, die heb ik al. Daar hebben mijn ronde gevulde heupen en benen geen last van.

Volg mij op Instagram voor meer foto’s en quote’s over Body Positive zijn.

Beach Body Sofie Lambrecht

Comments are closed.