Cake
2 juli 2011
Pruimensiroop maken
25 juli 2011Ik was altijd een beetje bang van die verse gist.
Toen ik studente was werkte ik in de weekends en vakanties aan de kassa van de carrefour. Af en toe waren er klanten die verse gist gekocht hadden. Stinken dat dat deed, man man toch. Ik had echt gezworen dat nooit te kopen, brrrr.
Afgelopen zaterdag dan toch maar eens, na veel wikken en wegen, mij aan de verse gist gewaagd.
Het eerste wat mij opviel was dat het toch niet zo erg stonk als ik mij herinnerde.
Gisteren heb ik er dan een broodje meegemaakt en vandaag ervan geproeft. Erreug lekker!
Dus mijn broodrecept gaat nu van dat naar dit:
Brood bakken in de oven met verste gist
Een gewoon broodje bakken in de oven.
Equipment
- 1 Kom
- Handdoek
- Oven
- Keukenmachine Je kan ook kneden met de hand
Ingrediënten
- 500 gram bloem voor brood
- 21 gram verse gist (half blokje)
- 280 ml lauw water
- 15 gram boter
- 1 eetlepel zout
Instructies
- Doe de bloem in de schaal van de keukenrobot
- Korrel de verse gist in een deel van het lauwe water (vul een bekertje)
- Maak een kuiltje in de bloem
- Het mengsel van die verse gist met water giet je in de kuil van de bloem
- Op de rand van de bloem strooi je het zout
- Zachtjes mengen met de deeghaak van de machine
- Giet tijdens het mengen de rest van het lauwe water erbij en daarna de boter
- Laat 20 min kneden
- Leg nu een natte uitgewrongen handdoek over de kom van het deeg en laat 30 min rijzen
- 3-4 min met de hand kneden
- Doe het deeg in de vorm en leg er terug de vochtige handdoek over
- 30 min laten rijzen
- 30 min bakken in de voorverwarmde oven van 220 graden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Smakelijk!