Ga terug
–+ servings

Brood bakken in de oven met verste gist

Een gewoon broodje bakken in de oven.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 2 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Ontbijt
Porties 1 brood

Equipment

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem voor brood
  • 21 gram verse gist (half blokje)
  • 280 ml lauw water
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel zout

Instructies
 

  • Doe de bloem in de schaal van de keukenrobot
  • Korrel de verse gist in een deel van het lauwe water (vul een bekertje)
  • Maak een kuiltje in de bloem
  • Het mengsel van die verse gist met water giet je in de kuil van de bloem
  • Op de rand van de bloem strooi je het zout
  • Zachtjes mengen met de deeghaak van de machine
  • Giet tijdens het mengen de rest van het lauwe water erbij en daarna de boter
  • Laat 20 min kneden
  • Leg nu een natte uitgewrongen handdoek over de kom van het deeg en laat 30 min rijzen
  • 3-4 min met de hand kneden
  • Doe het deeg in de vorm en leg er terug de vochtige handdoek over
  • 30 min laten rijzen
  • 30 min bakken in de voorverwarmde oven van 220 graden
Trefwoord Brood
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!