the green happiness mijn mening appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

The Green Happiness – mijn mening

Share Button

the green happiness mijn mening appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

The Green Happiness, het lijkt wel alsof iedereen er iets over te zeggen heeft. Ik wil jullie eerst en vooral dit filmpje aanraden. Gewoon omdat het een fijn eindbesluit is van iemand die de 50 dagen van het Green Happiness boek doorlopen heeft.

Mijn mening over The Green Happiness

Duur boek

Ik had het er al over waarom ik het boek kocht ondanks de hoge prijs. Ja, ik ben beïnvloedbaar maar de hoofdreden is dat ik gewoon een manier wil vinden om lekker te kunnen eten. Dat niet alleen. Ik wil lekker eten en mij voldaan voelen. Nu ik toch eisen aan het stellen ben wil ik mij ook gewoon energiek en fit en zelfs sexy voelen. Yup. Als het even kan, graag.

De dames van The Green Happiness beweren dat je dat allemaal zal voelen of worden als je hun eetstijl volgt. Nee, dat trekt me niet over de schreef om zo’n duur boek te kopen. Een goede vriendin van mij wel. Gewoon door haar enthousiasme en verhalen erover. Die vriendin was al heel lang mijn dieet-buddy, we komen zo een beetje overeen qua gewicht en doel …. behalve dan dat die vriendin wel kon doorzetten. Dit door The Green Happiness en haar leven om te gooien op gebied van eten. Natuurlijk is daar meer voor nodig dan een boek, zelfs een duur boek is geen zekerheid. Toch lukte het haar. Aangezien ik weer maar eens aan het opgeven was, niet goed wist wat of hoe. Weight Watchers hield ik niet langer dan een halve dag vol. Dus, ik kocht het boek.

Invulboek

Ik kreeg er toen ook een invul boek bij. Zo eentje waar ik mijn maten, gewicht en gevoel kan in noteren. Dit moet ik dan nog eens doen na de helft en op het einde van de 50 dagen nog eens. Het begin heb ik ingevuld, helaas ben ik nog niet aan de rest geraakt. Eerst maar eens opnieuw de draad helemaal oppakken. Dit vond ik wel fijn, zo iets meetbaar.

the green happiness mijn mening appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Oil pulling en meer

Verder is een groot deel van het boek uitleg en tips, zoals oil pulling voor wittere tanden. Sommige mensen vinden het onzin, anderen gaan het uitproberen. Ik zie er niets kwaad in. Ik voel me niet verplicht om het te gaan uittesten en heb dat tot nu toe ook nog niet gedaan. Misschien komt dat wel als ik er eens zin in heb.

Tegenstrijdigheden doorheen de verschillende diëten

Ik moet toegeven dat ik het eerste deel, het deel dus voor de recepten, nog niet helemaal gelezen heb. Ik hoor er veel negatieve zaken over de laatste tijd. Maar ik stel me vragen hoe dat komt. Ik heb al ruime ervaring met verschillende diëten en in elk boek lees ik wel tegenstrijdige zaken over suiker, over de hoeveelheid fruit, over dit of over dat. Dé waarheid bestaat volgens mij niet uit 1 zaak maar is een combinatie van factoren. En vooral hoe het werkt voor jou eigen lichaam.

Pas het dieet aan

Dat vertellen ze ook in het boek en daar kan ik alleen maar achter staan. Je moet luisteren naar je eigen lichaam. Ook kan je de recepten aanpassen, heb je geen geld voor verse aardbeien, doe er dan stukjes appel bij. Dit gaat wel niet op voor elk gerecht maar wel voor vele. Er staan ook enkele budget-tips in het boekje, toch is bewust eten kopen duurder dan gewoon het goedkoopste nemen uit de supermarkt. Maar hey, havermout bijvoorbeeld is wel goed én dan ook nog eens goedkoop. Verder kan je uitrekenen hoeveel kcal jij nodig hebt op een dag en dan eet je gewoon extra bij het vooropgestelde menu. Een extra schep pasta bijvoorbeeld, een extra banaan doorheen de dag. Gewoon wat voor jezelf goed uitkomt.

Het is gewoon lekker

Ik zeg het nog eens, want dat is voor mij toch het belangrijkste, anders hou ik dat niet vol en gelukkig zou ik ook niet worden. Het is gewoon lekker. Er staan zoveel lekkere gerechten in, vele zijn ook echt vlug klaar of heel makkelijk. Andere zijn wel wat meer werk, maar bij veel gevallen kan je het vereenvoudigen. Dan ziet het eindresultaat er wel minder mooi uit maar de smaak en inhoud zijn dezelfde. Mijn eten hoeft er niet elke dag als roosjes uit te zien, laagjes voldoen ook.

Minder vlees eten

Dat kan de wereld redden, zeggen ze weleens. Nou, dat is nu eenmaal zo. Ik ben geen veganist, zelfs geen vegetariër. Toch heb ik wel besef wat we de wereld aandoen. Dit besef  komt niet door het boek, dat is er gewoon. Het boek helpt mij wel om minder vlees te eten en gelijktijdig meer groenten te eten. Ik denk dat dit een zekerheid is: Veel groenten eten is goed en gezond. Nou, heb je daar problemen mee, dit boek is dan echt een geweldige aanrader om die stap te zetten. Ik heb al veel dieeten gevolgd maar geen enkel dieet kreeg me aan de gang om veel groenten te eten en dat te blijven volhouden. Dit wel. En dat hé, lieve lezers, dat is het geld meer dan waard.

Wat is jullie mening over The Green Happiness?

Share Button

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address