bere lekker en gezond snoepen bear nibbles appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Bere lekker en gezond snoepen, wie wil dat nu niet hé? Ik alvast wel. Toen we de kans kregen om de nieuwe gezonde snoepjes “Bear Nibbles” uit te proberen sprongen niet alleen mijn kinderen een gat in de lucht maar ikzelf vloog mee doorheen dat gat. Yup, ik hou wel van een lekker snoepke op zijn tijd. En hey, als het gezond is dan zeg ik zeker geen nee. Want dan hoef ik me zelfs niet schuldig te voelen.

Bear Nibbles, bere gezond

De Bear Nibbles werden bezorgd bij ons in een super toffe verpakking. Echt, de kinderen (en ja, ok, ik ook) vonden het super leuk om te ontdekken dat hun namen allemaal op de doos vermeld stonden. Hoh zeg, zo’n persoonlijk post en dan nog zo’n grote doos …. dat gebeurt niet vaak natuurlijk! Dusss met een bende popelende kinderen rondom mij maakten we de doos open….

Zo’n toffe verpakking maakt de snoepjes natuurlijk niet gezond of lekker. Het is wel leuk!

Hoezo, gezonde snoepjes?

Bear Nibbles worden gemaakt van vers fruit en groenten die worden geplukt, samengeperst en gebakken op lage temperatuur (42°C) in een traditionele fruitoven waardoor alle gezonde voedingswaarden (vitaminen, mineralen en voedingsvezels) behouden blijven. Daarna wordt het gedroogde fruit met de hand gesneden en opgerold tot een ‘yoyo’. Tijdens het hele productieproces vindt geen enkele toevoeging aan het recept plaats. Er zitten dus geen toegevoegde suikers, fruitconcentraten, conserveringsmiddelen of andere toevoegingen in de Nibbles.

Ik heb toch altijd zowat mijn bedenkingen bij dergelijke gezonde dingen. Ik geloof dat ze heel gezond zijn, maar of ze ook lekker zijn? Vaak is toch al gebleken dat gezonde zaken zoals gezonde koekjes of andere niet zo mijn smaak zijn. Dus ja ik had een oordeel, ze zouden niet zo lekker zijn.

bere lekker en gezond snoepen bear nibbles appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Ohja, de snoepjes noemen “yoyo’s” je weet wel, naar de jojo’s …. opgerolde snoepjes, jojo’s, … vat je hem?

Lekkere snoepjes?

We gingen proeven! We maakten van elke smaak een pakje open en daar gingen we. De meningen van de kinderen waren verdeeld. Iedereen vond wel een smaakje lekker en een smaakje “kaka” zoals ze dat bij ons zeggen. Er was niet echt een lijn in te trekken. Abel is grote fan van de appelsmaak en ik heb het allerliefste de aardbei smaak. Ohja, ik keek heel erg uit naar de mango omdat ik dat zo super lekker vind. Wat was ik teleurgesteld, het was niet zoals ik gedacht had en mijn eerste idee was “bweikes” (ja, ik ben al over mijn kaka fase heen). Ik vond het niet echt naar mango smaken, mijn man wel. Mijn man eet nooit mango. Nuja, een paar dagen later had ik een goestingske en niets te vinden in de kast dus greep ik nog eens naar de mango smaak. Yupla, ik vond het al pakken lekkerder. Zo lekker zelfs dat het nu bijna mijn favoriet is. Tja, smaken verschillen en smaken veranderen zeker. Soit, ik kan hier dus besluiten dat ze er wel in geslaagd zijn om lekkere gezonde snoepjes te maken! Jiha, kan ik lekker snoepen zonder schuldgevoel.

bere lekker en gezond snoepen bear nibbles appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Je kan ze natuurlijk het best zelf eens in huis halen (Carrefour heeft ze zoiezo, ze zijn trouwens van lotus) en proeven welke jouw voorkeur wegdragen. Laat me alleszins iets weten!

Extra leuk, een wereldkaart met dieren en weetjes

Je kan trouwens sparen voor de gratis wereldkaart. Je moet gewoon 10 barcodes verzamelen en opsturen. Dan krijg je een super leuke en grote wereldkaart thuisgestuurd met vlagstickers erbij. Per pakje snoepjes zit er een kaartje in met daarop een land, de vlag en leuke weetjes. Op die manier kan je kindje zelf kijken welke vlag bij welk land past.

There are 7 comments Reageer!

Comments are closed.