Ik hou van lezen, echt ik verslind boeken in de weinige tijd dat ik ervoor heb. Het is een dingetje op mijn To Do list: Tijd maken om meer te lezen, gewoon mezelf een pauze gunnen en lezen! Nu lees ik tijdens het half uurtje dat ik ’s avonds bij de dreumes zit tot ze slaapt of mijn man komt afwisselen.

Me-Time, lekker genieten van een goed boek. Omdat Me-Time als mama en als vrouw heel kostbaar is moet je er alles uithalen wat erin zit. Voor velen is dat even tijd om weg te dromen bij een goed boek. Ik geef graag enkele boekentips ter inspiratie!

Lees: Me-Time met een goed boek

Shophaholic Mama ABC Blog

Serie van Shopaholic

Shopaholic telt momenteel 8 boeken. Ik heb geen idee of er nog een 9de deel komt, ik hoop van wel.

Auteur: Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is eigenlijk niet haar echte naam. Deze is Madeleine Wickham, waaronder ze trouwens ook boeken geschreven heeft. Sophie Kinsella is een schrijfster die mij telkens kan boeien, ik heb nog geen enkel boek van haar gelezen waarbij ik dacht wat een tijdverspilling. Ja, ik ben echt een fan van haar! Ik leerde haar kennen door de Shopaholic serie. Heerlijk was dat, de wereld van Becky ontdekken.

Shophaholic Mama ABC Blog

Bekentenissen van een Shopaholic

Het eerste boek van de Shopaholic serie heet “Bekentenissen van een Shopaholic” dit was ook logiserwijs het eerste boek dat ik las en wat en opener was dat! Echt, dit boek was echt hélemaal mijn smaak. Ik las het van ’s morgens tot ’s avonds. Ik weet nog dat ik toen een studentenjob heb int weekend en in de vakantie, ik herinner mijn nog dat ik tot de laatste minuut zat te lezen om mij dan in het zweet te trappen op mijn fiets om niet te laat te komen. Heerlijk, ik kon er mij helemaal in wentelen.

Stap binnen in de aanstekelijke droomwereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat ene leuke jasje of die mooie tas te kopen…
Rebecca Bloomwood is journaliste bij een tijdschrift waarin ze mensen adviseert hoe ze slim met hun geld om moeten gaan. In haar vrije tijd gaat ze het liefst winkelen, voor haar dé oplossing voor al haar problemen. Ze weet dat ze ermee op moet houden. Rebecca doet écht haar best om haar uitgaven te beperken, maar tevergeefs. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van haar bank.
Ondanks haar groeiende paniekgevoel blijft ze optimistisch en verzint steeds ingewikkeldere, fantastische verhalen om uit de problemen te komen. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in één keer opgelost worden… Maar de werkelijkheid is anders!

Het boek leest heel vlot, is met momenten echt geweldig grappig en de personages komen echt zonder enige moeite tot leven. Het is geen zware lectuur, maar toch komen er zaken in voor dat je misschien wel kan herkennen bij jezelf en in het echt leven. Wat ervoor zorgt dat je best toch wel eens verder gaat nadenken en het eens van een andere kant bekijkt. Maar, bovenal, het is geweldige ontspanning.

Shopaholic in alle staten

Na mijn lichte verslaving aan het eerste boek kon ik vlot door naar het tweede deel. Ik hou van boeken waarvan er meerdere opvolgers zijn, zeker als de personages en de stijl me aanspreken wat overduidelijk het geval is met deze Shopaholic reeks. Nadat Becky in het eerste boek haar schulden heeft afbetaald en een goede verse start maakte was ik enorm benieuwd waar het deze keer fout zou lopen. Ja, dat het ergens fout zou lopen verwachtte ik wel, anders zou het nogal een flauw boeken zijn, nietwaar. Becky heeft een nieuw motto “Alleen kopen wat je echt nodig hebt.” Nouja, Becky zou Becky niet zijn als ze haar eigen motto zou gebruiken om alles goed te praten wat ze koopt, want ze heeft namelijk echt wel die nieuwe pull nodig. Al bij al valt het goed mee, tot ze de kans krijgt om mee te gaan met haar vriend Luke naar Amerika.

Shopaholic zegt ja

Het derde deel van de Shopaholic serie gaat over Becky dat gaat trouwen! Het leuke aan dit boek is dat het vooral gaat om het trouwfeest, of moet ik zeggen trouwfeesten en minder om haar uitbundig shopgedrag. Wederom een hilarisch boek waarin de vindingrijkheid en het goede karakter van Becky naar voren komt. Ik denk dat we haar allemaal een zorgeloze trouw en heel lang en gelukkig huwelijk toewensen. Daarom zat ik ook continu op het puntje van mijn stoel tijdens het lezen van dit deel van de Shopaholic serie. De oplossing van al haar problemen lost ze heel bijzonder op.

 Shopaholic on Honeymoon

Dit boekje is gratis te verkrijgen! Download hier.

Het is een heel leuk boekje, enkel jammer dat het zo kort is!

The new Mr and Mrs Brandon are on honeymoon, and Becky has big plans! They’ve got a whole year to explore Venice, learn yoga in India, sleep in little wooden huts in South America… maybe even see penguins in the Arctic. And of course they’ll need to buy just a few essential souvenirs along the way (everyone needs a set of Murano glass goblets, after all).
They’re not just tourists, they’re travellers. Becky is sure it is just the thing that Luke needs – time to unwind. He’ll come back a changed man… with all the good bits still intact of course.
But it soon becomes clear that Luke has different plans entirely. Can Becky help him let go, or will this little disagreement threaten their whole honeymoon?

Shopalicious

Becky en Luke zijn terug van huwelijksreis. Becky kijkt vol verwachting uit naar de ontmoeting met haar ouders en haar beste vriendin Suze na zo lang weggeweest te zijn. Haar thuiskomst verloopt heel anders dan verwacht. Niet alleen moet Becky omgaan met de veranderingen thuis, de toestroom van de gekochte cadeautjes van hun huwelijksreis waar Luke niets van af weet ook ontmoet ze haar zus voor het eerst! Heel wat stof voor opnieuw een boek dat onmogelijk is om weg te leggen.

Shopaholic & Baby

Nadat alles in orde gekomen is met haar ouders, de nieuwe zus en Suze is het tijd voor een nieuw verhaal! Becky heeft een fantastische baan als personal shopper en ze gaat samen met Luke op huizenjacht! Want, ze is zwanger! Het verhaal gaat niet alleen over het aanschaffen van babyspullen waardoor haar creditcard weer goed rood ziet neen, er is ook nog iets aan de hand met haar verloskundig! Haar verloskundige is namelijk een oude vriendin van Luke, of zit er toch nog meer achter?

Mini Shopaholic

Becky is bevallen van een heerlijk kindje genaamd Minnie. Minnie is ondertussen al twee jaar en eigenaar van een kast vol designer kleding en dito laarsjes. Als mama van vijf weet ik dat je niet kan gaan shoppen met een dreumes zonder een enkel probleem. Nouja, Becky weet dat dus niet maar dat ondervindt ze aan den lijve in dit nieuwe deel van de Shopaholic serie. Hilarisch om te lezen als mama.

Shopaholic naar de sterren

Dit boek vind ik minste van de serie, ik herken Becky te weinig erin. Het klopt naar mijn gevoel niet volledig met hoe Becky is. Toch heb ik ook dit boek uitgelezen en er ook wel plezier aan beleeft. In dit deel verhuizen Becky en Luke naar Hollywood. Luke is manager van een heel bekende ster, Becky hoopt natuurlijk om er hartsvriendinnen mee te worden en het helemaal te maken in Hollywood. Daardoor zet ze heel wat principes aan de kant en loopt het volledig fout.

Shopaholic grijpt int

Shopaholic grijpt in een 8ste boek van Sophie Kinsella rond haar Shopaholic ster Rebecca Bloomwood (of eigenlijk Brandon). Het 7de boek vond ik wat minder maar dat maakt ze in het 8ste boek weer goed.

Wat mij verraste:
Vooral toen Becky ging gokken. Ergens zit je te wachten op de verslaving. Ik zat te wachten tot het punt waarop het helemaal fout zou gaan en ze bergen schulden zou oplopen.

Blijvende spanning:
Je blijft het volledige boek met verschillende vragen zitten. De geheimen van haar vader en hoe het met Tarkie gaat. Het volledige boek is onvoorspelbaar en er zitten mooie hoogtepunten en plotwendingen in. Doorheen het boek worden verschillende mysteries duidelijk, de schrijfster heeft het heel slim en goed aangepakt.

Becky is anders:
Hoewel dat nog in het vorige boek een grote teleurstelling was, kwam dat in dit boek veel beter over. Ja, Becky is gegroeid, ze is volwassener. We zijn allemaal verliefd geworden op de Becky dat koopverslaafd is, impulsief en naïef. Dat is ze nog altijd maar dan op een andere manier. Ze heeft meer besef van de wereld rondom haar, ze denkt meer na en is in verschillende opzichten duidelijk gegroeid. Toch blijft ze nog altijd zichzelf, wat duidelijker is naar het einde toe.

Boek 9:
Ik zou best wel nog een boek willen lezen. Eentje over een tweede zwangerschap of over een adoptie voor een tweede kindje, … daar zit volgens mij zeker nog wat in. Ook hoe het Tarkie vergaat nu hij de moed gevonden heeft om zijn landgoed aan te pakken. Suze die nog een keer bevalt. Stof genoeg om over te schrijven. Ik ben benieuwd hoe deze meer volwassen Becky het leven verder opneemt.

Confessions Of A Shopaholic

Het eerste boek is ook verfilmd geweest, natuurlijk ben ik deze gaan bekijken! Ik vond het enkel jammer van mezelf dat ik teveel aan het vergelijken was met het boek, op zich was het wel een heel leuke vrouwen film.

 

Je kan hier de shopaholic boeken kopen.

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.