Ik ben Lolly Lolbroek
Vind je dat een vreemde naam
Wel dat is dan kletskoek
Want het is een naam met faam
Volledige songtekst van Lolly Lolbroek klik hier!

Menig dag heb ik met dit liedje in mijn hoofd rondgelopen, onbewust luidop zingend, dat ook.
Lolly Lolbroek is een 12 jarig meisje met een geweldige haarkleur en strik op haar hoofd. Zo een meisje waar je instant vrolijk van wordt maar ook als ouder vaak irritant kan vinden. Nouja, de kinderen zijn er helemaal weg van en keken dan ook met plezier naar De avonturen van Lolly Lolbroek op Studio 100 TV. Ik geef toe, hoewel ik ze soms wel eens irritant vond zat ik vaak ook genietend mee te kijken en vooral ook te lachen met haar fratsen.

Lolly Weetjesschap Lolbroek Mama ABC Blog

Lolly Lolbroek is dus een twaalf jarig spontaan en vrolijk meisje die in een geweldig huis leeft waarin ze naar hartenlust kan spelen met haar vrienden Kara en Marx. Haar papa, Lex Lolbroek, is een uitvinder van de verstrooide soort, bestaan er andere en hij is vaak weg van huis. Lolly en haar vrienden vinden het heerlijk om de uitvindingen van Lex uit te testen. Dat loopt meer fout dan goed, maar hey het levert wel fantastische TV op.

Lolly’s Weetjesschap

Naast de avonturen van Lolly Lolbroek begint er vanaf 7 oktober een nieuwe serie met Lolly Lolbroek en haar papa Lex in de hoofdrol. De serie heet Lolly’s Weetjesschap! In Lolly’s Weetjesschap gaat Lolly samen met haar papa Lex verschillende testjes en experimentjes uitvoeren. Wij kregen de eer om reeds twee van deze spiksplinternieuwe afleveringen te zien. Zo werden we weer heel wat slimmer over slapen, snurken en hoe bloemen drinken! Het programma blijft heel grappig maar krijgt nu echt een leerrijk kantje. Geweldige en educatieve televisie dus.

Lolly Weetjesschap Lolbroek Mama ABC Blog

Lolly’s Weetjesschap is te zien vanaf 7 oktober 2017, elke zaterdag om 7u55 exclusief op Studio 100 TV. Het is er trouwens heel de maand oktober wetenschapsmaand, wij kijken er al naar!

Meet & Greet

Achteraf mochten wij knuffelen met Lolly herself en ook op de foto. Nouja, mijn kinderen zijn daarvoor te schuchter maar ikzelf kon deze kans niet laten ontglippen en ging maar al te graag met haar op de foto. Samen met mijn lieve blogvriendin Nele namen we ook nog een selfie, je bent blogger of je bent het niet natuurlijk.

Lolly Weetjesschap Lolbroek Mama ABC Blog

Lolly Weetjesschap Lolbroek Mama ABC Blog

Zelf weetjes ontdekken bij Technopolis

Na dit fantastisch gebeuren mochten we Technopolis ontdekken met het gezin. Wij waren er met onze vijf jonge kinderen, de schoonpapa en het kindje van de schoonbroer was ook mee. 3 volwassenen voor 6 kinderen, dat valt wel mee natuurlijk maar het was zeker nodig. Er is zoveel te zien en te doen in technopolis dat de kinderen gauw verspreid waren. Dus alle ogen en handen waren meer dan nodig, zeker omdat onze kinderen nog redelijk jong zijn om echt los en alleen te laten. Tel daarbij nog op dat mijn twee dochters om de haverklap boos waren en daardoor ofwel weg liepen ofwel weigerden een stap te verzetten. Pure fun dus. Het was een uitdaging die dag maar we hebben er wel heel erg goed herinneringen aan.

Voordat je de ontdekkingsruimte binnengaat neem je eerste een polsbandje. Dat polsbandje heb je nodig bij bepaalde testen om ze te kunnen uitvoeren en dan krijg je achteraf ook de resultaten gemaild!

Doelgroep Technopolis

Technopolis is heel fijn om in rond te lopen en alles uit te testen. Zelf zou ik het aanraden voor kinderen vanaf 8 jaar, tenzij ze heel erg veel interesse hebben om verschillende dingen te testen. Op de website kan je ook die leeftijd terugvinden: 8 jaar voor de hoofdtentoonstelling, Doe-tuin, het grote sEKSPERIMENT en Xplora. Er is ook wel een kinder-doe-centrum geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar, maar daar kan je natuurlijk de kinderen niet alleen laten! Er is zelfs ook nog een Inspirience gedeelte voor kinderen vanaf 14 jaar. Er is ook een deel met water, dat vonden ze allemaal wel heel fijn. Daar zijn we dus ook een hele tijd geweest met ons voltallig gezin

Uiteindelijk hebben wij beslist om op te splitsen, ik bleef samen met schoonpapa in het kinder-doe-centrum met vijf kinderen terwijl Bram met onze oudste zoon de hoofddtentoonstelling en Xplora ging onderzoeken. Als we over x aantal jaar terug gaan zal dat weer allemaal een pak opschuiven en vlotter gaan, want ik wil ook wel eens alles gaan onderzoeken en uittesten.

Nog voor het binnengaan bij Technopolis kan je reeds je krachten uittesten! Door middel van een hefboom is het namelijk niet zo moeilijk om een auto op te heffen, dolle pret natuurlijk.

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Experimenteren met water en zeep

Het deel met water was echt super tof. Daar zijn we het langste gebleven met ons volledig gezin. Je kan er draaien, bootjes laten varen, zeepbellen maken en er zelfs in gaan staan. Ook kan je er nog andere dingen doen zoals op een spijkerbed liggen en naar oude tv programma’s kijken.

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Xplora

Dat is ook nog een ruimte waar je kleinere kinderen mee naartoe kan nemen. Er is een heel hoge magnetische muur waar je een ballenbaan op kan maken. Ook kan je er auto’s en balletjes laten racen, er staan grote dinosaurussen en nog veel meer.

Technopolis Antwerpen Mama ABC

De hoofdtentoonstelling

Technopolis bevat echt een schat aan informatie en heel erg veel verschillende proefjes over diverse onderwerpen. Er is altijd wel iets te vinden dat interessant is voor iemand. Ook zijn er regelmatig demo’s, zo konden we kijken naar een kettingreactie van heel wat knikkers, de kinderen vonden het de max. Je kan luisteren naar de hartslag van verschillende personen zoals bijvoorbeeld iemand dat zwanger is, je kan experimenteren met licht en zonnepanelen, kan je nog recht lopen als je ogen omgewisseld zijn?, rijden met een rolstoel, ….

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Kinder-Doe-Centrum

De meeste tijd bracht ik door in het Kinder-Doe-Centrum daar kunnen de kinderen enorme tanden poetsen, het skelet ontdekken, in een echte ambulance liggen, moestuinieren en opgezetten dieren bekijken, appels en andere vruchten plukken, bouwen met een grote kraan, een dak beleggen met dakpannen, een iglo maken, winkelen in een echte winkel, pizza’s maken, naar de bank gaan en auto rijden en nog meer! Genoeg te doen dus. De ruimte is afgesloten met een deur dat automatisch opengaat, dus toezicht is wel gewenst.

Wij hebben natuurlijk de iglo gebouwd en het ging echt veel beter dan verwacht. Achteraf konden we zelfs er enkele blokjes uithalen en dat als deur gebruiken. Heel tof dit!

Technopolis Antwerpen Mama ABC

De twee jongste jongens vonden vooral de bouwblokken zalig. Er stond ook een enorme grote kraan waar onze middelste zoon niet bij weg te houden was. Het was echt heel fijn om hen zo leuk bezig te zien!

Technopolis Antwerpen Mama ABC

De oudste zoon sprong dan weer een gat in de lucht bij het zien van de tandwielen. Hij moest deze zo plaatsen dat hij de kraan op en neer kon bewegen. Uitvindingen staat bij hem voor een groot deel gelijk aan “iets met tandwielen” dus hip hoi voor deze tandwielen.

Technopolis Antwerpen Mama ABC

De oudste dochter vond het dan weer geweldig om haar te verstoppen in de verschillende tunneltjes en schilden.

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Maar wat ze het allerleukste vond was de echte winkel op kinderformaat en de pizzeria. Ik kreeg wel meer dan 10 pizza’s voorgeschoteld, van zo hoog mogelijke stapels ananassen tot grappige gezichtjes.

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Technopolis Antwerpen Mama ABC

Ik kan wel stellen dat het een bijzonder vermoeiende maar heel erg leuke dag was! Een echte aanrader dus, maar wij gaan nu wel wachten tot de jongste ook wat groter zijn of ik zou eens alleen gaan met de twee oudste kinderen.

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.