me-time lezen boek mamaabc mama abc blog

Dat ik vaak in bad ga als me-time is volgens mij al goed bekend! Nou, als ik nadenk over mijn eigen me-time is dat inderdaad heel vaak in bad. Ik trek daar zoiezo 2 avonden per week voor uit. Maar wat ik eigenlijk nog meer doe als me-time is lezen. Ik hou van lezen, al van toen ik een klein meisje was. Altijd met mijn neus in een heerlijk boek. Nu als mama kan ik iets minder lezen. Nee, eigenlijk is dat niet waar. Het ligt niet aan het mama zijn het ligt eraan dat ik nu vooral bezig ben met deze blog. Daar ben ik me bewust van en dus maak ik nu bewuster tijd vrij. Ook als mama, als blogster en vlogster, als webshop eigenaar kan ik tijd vrijmaken om te lezen.

Lezen als me-time

Lezen als me-time kan voor vele bijzige bijen een utopie lijken. Nou, je kan nochtans eerder een boek lezen dan lekker in bad gaan. Echt, ik lees super veel. De boeken vliegen erdoor en ik hou er zo van. Lezen is voor mij vaak echt een soort ontsnapping, een andere wereld. Even mijn eigen zorgen vergeten. Nouja, gewoon even de drukte rondom mij weg.

Wanneer lezen

Ik combineer lezen zo goed als altijd met mijn andere favoriete me-time moment: in bad. Vroeger gewoon met een boek en sinds enkele jaren met mijn e-reader, ik heb een Kobo Aura H2O wat dus maakt dat ik me iets veiliger voel. Deze e-reader kan namelijk tegen een stootje water. Uitgetest heb ik nog niet, maar de damp, soms wel eens natte vingers, … en hij werkt nog perfect.

Lezen doe ik ook heel vaak tijdens het eten. De meningen zijn erover verdeeld of dat nu gezond is of niet. Gezellig en leuk is het alvast wel. Ik doe het niet als de kinderen bij mij zitten om te eten. Ik doe het wel als ik alleen eet, soms eet ik na de kindjes of soms zitten de 4 oudste kindjes ’s middags op school.

Op de wc! Ja, op de wc. Bij voorkeur zonder kinderen om me heen! Nu we een nieuwe deur aan de wc hebben kan ik die op slot doen en daar maak ik heel af en toe wel eens gebruik van. Enkel als mijn man ook thuis is en ze naar hem kunnen gaan. Niet dat ze dat meteen doen, typisch mama zijn zeker?!

Tussendoor, dit doe ik eigenlijk te weinig. Ik moet meer pauze momentjes in mijn dag krijgen om gewoon tussendoor even lekker in de zetel te zitten en een stukje te lezen. Als je dit doet met kinderen rondom je heen stimuleert dat ook het lezen bij hen, wat altijd fijn meegenomen is. Misschien kan je zelfs afspreken met je kinderen en de time timer zetten op een 15 min waarin ze je met rust moeten laten.

Als ik de dreumes in slaap voed. Sinds enkele weken probeer ik haar ook naar boven te doen als de kinderen net in hen bed liggen. De poging om haar in een aparte kamer in een apart bed te doen heb ik gestaakt. Toen zat ik daar in een leunstoel, deed ik pogingen om haar in slaap te voeden en tijdens die poging was ik aan het lezen. Dat zorgt ervoor dat ik meer geduld heb. Het handige aan mijn e-reader daarbij is dat hem verlicht is, dus het licht in de kamer kon gewoon uit. Nu voed ik ze al liggend op ons bed in slaap en kan ik zo weg sluipen. Maar ook tijdens die voeding lees ik, anders val ik in slaap en dat is zonde zo vroeg op de avond. Nouja, ik vind het toch zonde.

Wat lezen

Ik geef de voorkeur aan romantische romans, echte vrouwenverhalen. Ik merk sinds een paar jaar wel een verschuiving van auteurs dat ik graag lees. Ik zal daar binnenkort even dieper op ingaan. Ook zal ik hier in de toekomst wat van mijn leukste boekentips delen. Als je al een moment hebt om te lezen is het zonde om een slecht boek te lezen, nietwaar.

Lees jij graag? Wanneer lees je? Vertel het me!

There are 5 comments Reageer!

Comments are closed.