Maak zelf je eigen schelp handtas, ideaal om te dragen bij een Disney Bound van de kleine zeemeermin. Kies je favoriete kleuren. Ik heb voor deze schelp handtas gebruik gemaakt van twee tinten roze omdat dit past bij de roze jurk van Ariël. Je kan natuurlijk ook voor schelpenkleuren kiezen of paars naar de kleur van haar schelpen bh. Als versiering kan je ook gebruik maken van echte schelpen!

Schelp handtas maken voor de kleine zeemeermin disneybound

 

Benodigdheden

 • Stof, ik heb nepleer gebruikt, maar je kan gewoon katoen gebruiken of de handtas maken uit een plastieken tafelkleed, … Het makkelijkste is om stof te nemen dat niet gaan rafelen aan de uiteindes, zoals nepleer, vinyl, … Als je gewone katoen gebruikt kan je alle stappen volgen en dan op het einde een biasislint rond de tas naaien.
 • Vlieseline of andere versteviging voor de stof – als je reeds een dikke/stevige stof hebt is dit niet nodig. Ik heb Vlieseline H250 en Vlieseline H630 gebruikt.
 • Een naaimachine is heel handig, afhankelijk welke stoffen je gebruikt kan je het misschien wel proberen met de hand. Indien je met de naaimachine wil gaan naaien op nepleer of vinyl zorg je het best voor een teflon naaimachine voet.
 • 25 cm lange rits – dat mag ook iets langer zijn dan knip je ze door
 • Schaar of mes om je stof te snijden
 • Een lint voor handtassen
 • Flexfolie en/of flockfolie, ik heb flockfolie gebruikt

Zo maak je de schelp tas

 1. Print dit bestand uit, dan kan je de materialen uitknippen met de hand of het bestand inbrengen in je silhouette programma. Als je en cricut maker hebt kan je gebruik maken van dit project.
 2. Eerst snij je de schelp vormen uit. Ik heb nepleer gebruikt. Mijn nepleer was heel slap en dun. Hou het streepje stof bij dat vrijkomt uit de gleuf waar de rits komt, dit heb je nog nodig in stap 6.
 3. Ik heb als eerste de schelp vormen nog eens uitgesneden uit twee soorten vlieseline en deze op de twee lederen schelpen vormen gestreken. Ook op het streepje stof van de gleuf waar de rits in komt kan je vlieseline strijken voor meer stevigheid.
 4. Snij de schelp onderdelen uit flex of flockfolie en strijk deze op de bovenkant van de schelp.
 5. Daarna kan je de rits naaien, het makkelijke aan nepleer en vinyl is dat de randjes geen boordje nodig hebben want dat rafelt niet.
 6. Daarna snij je het streepje stof dat je overhebt van stap 2 in twee. Vouw dubbel en pin vast tussen de schelpen, daar hang je achteraf het tassenlint aan.
 7. Nu leg je alles op elkaar, vergeet zeker niet om de twee lusjes voor het tassenlint op de goede plaats te positioneren. Maak alles vast met spelden of naaiknijpers. Nu hoef je enkel nog maar de tas rond te naaien.
 8. Klaar! Hang nu de tassenlint aan de lussen en je bent klaar om te gaan.

Hierbij enkele foto’s van mijn proces, indien je nog vragen hebt kan je mailen of me aanspreken op Instagram. Vergeet me niet te taggen als je een eigen versie maakt!

Schelp handtas maken voor de kleine zeemeermin disneybound

 

Een appel handtas maken, ideaal voor Sneeuwwitje DisneyBound
Mickey Mouse oortjes maken zonder naaien

Comments are closed.