Ik hou ervan om te disneybounden als sneeuwwitje en ik vind het geweldig om mijn eigen accessoires te maken daarvoor. Een appel handtas maken daarvoor is echt heel leuk en super makkelijk. Deze handtas is groot genoeg om de essentiële zaken in te stoppen zoals je smartphone, wat geld, een lippenbalsem, …

Het is heel gemakkelijk en leuk om te maken. Je hebt ook niet zo heel veel nodig en je kan zelfs kijken om materialen te gebruiken die je reeds in huis hebt.

Appel Handtas maken DIY Sneeuwwitje Disneybound

 

Benodigdheden

 • Stof, ik heb nepleer gebruikt, maar je kan gewoon katoen gebruiken of de handtas maken uit een plastieken tafelkleed, … ik geef je wel als tip om te lichte stof te verstevigen met vlieseline. Ik had dit beter ook gedaan! Het makkelijkste is om stof te nemen dat niet gaan rafelen aan de uiteindes, zoals nepleer, vinyl, … Als je gewone katoen gebruikt kan je alle stappen volgen en dan op het einde een biasislint rond de tas naaien.
 • Een naaimachine is heel handig, afhankelijk welke stoffen je gebruikt kan je het misschien wel proberen met de hand.
 • 25 cm lange rits – dat mag ook iets langer zijn dan knip je ze door
 • Schaar of mes om je stof te snijden
 • Een lint voor handtassen
 • Flexfolie en/of flockfolie, ik heb flockfolie gebruikt

Zo maak je de appel tas

 1. Print dit bestand uit, dan kan je de materialen uitknippen met de hand of het bestand inbrengen in je silhouette programma. Als je en cricut maker hebt kan je gebruik maken van dit project.
 2. Eerst snij je de appel vormen uit. Ik heb nepleer gebruikt en ik geef je als tip mee om de stof te verstevigen tenzij het al stevig genoeg is. Mijn nepleer was heel slap en dun. Hou het streepje stof bij dat vrijkomt uit de gleuf waar de rits komt, dit heb je nog nodig. De schelpvormige tas heb ik wel met vlieseline gedaan en dat is zoveel beter!
 3. Snij de tekst en de bladeren uit flock of flexfolie en strijk dat op de bovenkant van de appelvorm.
 4. Voor het appelsteeltje heb ik gebruik gemaakt van Eva foam om het steeltje rechtop te laten staan. Je kan hiervoor ook versteviging of karton gebruiken. Karton is natuurlijk wel niet zo regenbestendig maar misschien hoeft dat niet.
 5. Daarna kan je de rits naaien, het makkelijke aan nepleer en vinyl is dat de randjes geen boordje nodig hebben want dat rafelt niet.
 6. Daarna snij je het streepje stof dat je overhebt van stap 2 in twee. Vouw dubbel en pin vast tussen de appeltjes, daar hang je achteraf het tassenlint aan.
 7. Nu leg je alles op elkaar, vergeet zeker niet om de appelsteel en de twee lusjes voor het tassenlint op de goede plaats te positioneren. Maak alles vast met spelden of naaiknijpers. Nu hoef je enkel nog maar de tas rond te naaien.
 8. Klaar! Hang nu de tassenlint aan de lussen en je bent klaar om te gaan.

Ik nam enkele foto’s van mijn werkwijze zodat het wat duidelijker is.

Apple Handbag DIY Snow White DisneyBound

Ik hoop dat dit duidelijk is en je nu zelf een appel handtas kan maken. Je kan me altijd mailen of contacteren via Instagram!

Schelp handtas maken
Mickey Mouse oortjes maken zonder naaien
Maak zelf je Forky Mickey Mouse oortjes

Comments are closed.