Een film is zoveel meer waard met lekkere zoete popcorn bij. Heel erg smakelijk en heel erg vlug vers klaargemaakt.
Zoete popcorn
Bereidingstijd 15 minuten min
- 2 scheutjes olie
- 1 laagje popcorn maïs
- suiker naar believen
Doe in de kookpot een scheutje olie, zet op een hoog vuur
Als de olie warm is giet je een fijn laagje popcorn maïs in de pan
Doe het deksel erop en wacht tot het start met poppen
Als het ploppen van de popcorn afneemt zet je de pan van het vuur, schud eventjes de pan
Doe de popcorn meteen in een schaaltje, niet in de pan laten staan want dan verbranden ze sowieso
Doe nu in de lege kookpot een scheutje olie en warm op een matig vuurtje
Strooi dan op de warme olie suiker naar believen en dan kieper je de popcorn er terug in
Roer goed tot alle popcorn goed gemengd is met de suiker
Giet opnieuw in de pot en geniet van je gesuikerde popcorn
Varianten:
– Niets opdoen, lekker gezond of voor de kindjes.
– Zout opstrooien.
– Gesmolten chocolade overgieten, mmmm.
Smakelijk!