Een film is zoveel meer waard met lekkere zoete popcorn bij. Heel erg smakelijk en heel erg vlug vers klaargemaakt.
Zo ga ik tewerk:
Je neemt een kookpot, warm daarin een scheutje olie op. Als de olie warm heeft strooi je een heel fijn laagje maïs (voor popcorn), deksel erop en wachten maar. Onderschat de popcorn niet, neem zeker niet teveel maïs of je pot is gegarandeert te klein. Plop plop plop. Wacht niet tot je geen ploppen meer hoort want dan zijn ze gegarandeert zwart onderaan.Neem van het vuur, schud nog een beetje. Doe in een schaaltje. Zet de kookpot terug op het vuur en warm terug een scheutje olie op. Als de olie warm heeft strooi je er naar believen suiker in en kieper je de popcorn er terug in. Roeren, roeren en roeren tot je merkt dat er overal suiker aankleeft die gecarameliseerd is. Je kan ook gewoon de suiker carameliseren en dan over de popcorn in de schaal gieten.
Varianten:
– Niets opdoen, lekker gezond of voor de kindjes.
– Zout opstrooien.
– Gesmolten chocolade overgieten, mmmm.
Smakelijk!