Yes, jullie hebben al van begin af aan op deze blog kunnen volgen hoe het gaat met onze verbouwingen. Ook schreef ik al heel wat artikeltjes over onze tuin, hoe deze door onze verbouwingen volledig geruïneerd werd en hoe we hem opnieuw opgebouwd hebben. Ondertussen zijn de verbouwingen drie jaar voorbij en zijn we sindsdien bezig onze tuin aan te leggen. Zo kan je in 2017 zien en lezen dat we nu weer overal gras hebben waar nodig en dat de kinderen heel erg veel speelruimte hebben. In 2018 gaan we gewoon door met het verder afwerken van onze tuin. Nu, we hebben nog enkele plannen maar het zal opnieuw kiezen zijn wat we dit jaar gaan uitvoeren en wat zal moeten wachten tot we opnieuw genoeg gespaard hebben.

Lees meer: Buitenspeelgoed tip

Een terras aanleggen

Een terras staat al sinds onze verbouwingen echt bovenaan mijn prioriteiten lijstje voor de tuin. Nu is ons terras ruwe beton, het is beter dan een hoopje modder maar ruw beton is ook niet alles. Het doet heel erg veel pijn aan mijn blote voetjes in de zomer, ook in de andere seizoenen eigenlijk. Als onze kinderen daar op vallen is er meteen een schaafwond of erger. Gelukkig nog geen spoed-ongevallen gehad. Het ziet er ook niet uit, het beton verzamelt makkelijk aarde en ander vuil. Je kan het niet zo makkelijk schoonvegen door de ruwheid van het beton. Dus met andere woorden, een terras is echt nodig. Het liefst heb ik een tegel dat lijkt op onze binnentegel zodat er een illusie kan ontstaan dat de vloer doorloopt naar buiten. Geen idee of dat zo zal zijn maar dat is toch mijn voorstelling en wens. Oeh en een doorzichtige pergola boven (een stuk van) het terras prijkt ook ergens op mijn lijstje.

Tuinhuis achteraan de tuin

Een tuinhuis staat ook op onze wenslijst. Nu is onze garage overvol met van alles en nog wat, veel spullen die eigenlijk in een tuinhuis thuishoren. Dat zou onze garage ontlasten maar ook de inkijk in onze tuin minder makkelijk maken. Tevens zou het tuinhuis ook een afsluiting zijn voor onze kinderen. Het liefst zou ik een tuinhuis hebben met nog een klein stukje terras aan waar we een gezellig hoekje van kunnen maken. Achter het tuinhuis willen we eigenlijk ook een carport hebben om later de fietsen van de kinderen onder te zetten.

Nieuwe tuinmeubels

Eens het terras er is zou ik ook heel erg graag een echte tuintafel hebben. Nu kon dat niet omdat de ruwe beton de onderkant van de poten zou beschadigen en dat is niet de bedoeling natuurlijk. Ik zou graag een heel grote tuintafel hebben met genoeg stoelen voor ons gezin en wat extra voor gasten. Nu hebben we een houten picknick tafel, deze kan dan gewoon in de tuin zelf staan.

We hebben dus nog heel wat plannen en wensen voor onze tuin! Ik ben benieuwd hoe we er over een jaar voor gaan staan.

Liefs,
Sofie

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.