Na weer een zomer vol zweten en zwoegen in de tuin begint het einde dichterbij te komen. We wonen hier nu 7 jaar en de tuin is niet meer te herkennen. De eerste keer dat we hier kwamen dachten we dat er een foutje gebeurd was bij de advertentie! Er stond namelijk in dat het huis over een diepe tuin beschikte maar toen wij uit het raam van de living keken zagen we slechts enkele meters verder. De tuin eindigde met een tuinhuisje omgeven door struiken en bomen. Waren wij even mis, de tuin liep daarachter nog een heel eind door enkel stonden er overal heel veel struiken en ook enkele bomen. Leuk voor sommigen, niet voor ons. Het was echt een dichte begroeiing en aangezien wij geen groene vingers hebben besloten we heel wat struiken weg te nemen. Nu, zeven jaar én een verbouwing later, is onze tuin struikvrij. We hebben wel twee bomen laten staan, vooraan een boom dat dood is door de klimop die erop groeit (dus misschien moet die ooit ook weg) en achteraan een grote notenboom. Nu is er heel veel plaats voor de kinderen om rond te lopen en te spelen. Ze maken daar dan ook dagelijks gebruik en sinds kort drie nieuwe aanwinsten!

Schommel

Nu beschikken de kinderen over een waar speelparadijs! Voor mijn oudste dochter is de komst van onze nieuwe schommel (deze komt van bij Fatmoose) dé aanwinst van het jaar! Ze keek er al ontzettend lang naar uit maar ze moest wachten op het nieuwe gras. Op het einde hebben we dan toch beslist om hem op het “oude” gras te zetten, oeps. De schommel is bij haar echt een schot in de roos. Niet alleen bij haar trouwens, de andere kinderen zitten er ook zo goed als dagelijks op. Al moet je dat zitten niet letterlijk nemen, het is meer hangen, staan, liggen, ….

Schommel

Schommel

Ball’s Back

Dit klein dingetje genaamd “Ball’s Back” had ik als kind ook, welliswaar niet zo modern uitgevoerd. Ik heb daar als kind uren mee gespeeld in mijn eentje of samen met mijn zus. Hier was het ook meteen een hit, vooral voor de oudste kinderen dan! Het is makkelijk om ermee te leren tennissen, de bal komt terug (check de naam) omdat deze aan een elastiek bevestigd is. Ook handig dus als er af en toe per ongeluk een balletje bij de buren zou belanden. Rackets zijn apart te voorzien.

Ball's Back Turnball

Ball's Back

Turnball

De turnball neemt wat meer plaats in maar is ook nog heel compact op te bergen voor de winter! Hier spelen ze nog meer mee dan met de Ball’s Back. Vooral onze oudste zoon kan er uren aan een stuk mee bezig zijn. In principe moet je dit met 2 of 4 personen spelen maar hij amuseert er zich ook mee in zijn eentje. In de set zijn er ook twee rackets inbegrepen.

Turnball

Turnball

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.