Het is niet makkelijk om te ontspannen als mama. Mama’s, vrouwen, hebben het vaak veel lastiger om de gedachten af te zetten over de kinderen en het huishouden dan de mannen. Maar het is wel nodig om dat af en toe eens te doen, eens het hoofd leegmaken en gewoon ontspannen. Nou, ik probeer dat geregeld te doen op verschillende manieren. Hierbij drie tips om toch te ontspannen als mama.

 

Eten met een spannend boek

Een momentje dat ik vaak steel op  een dag is tijdens mijn lunch. Dan lunch ik met een spannend boek, dat boek is bij mij meestal een roman waarbij ik me volledig kan laten meeslepen. Dan zit ik even in een andere wereld en heb ik dus geen ruimte op dat moment om na te denken over de dagelijkse zorgen. Heerlijk moment is dat.

Lees meer: Me-Time momentjes leren inbouwen

Lekker lang in bad

Ik ga minstens één keertje, meestal twee keer per week in bad. Dat doe ik terwijl mijn man samen met de kinderen aan het eten is. Meestal is dat het avondeten, ik kook voor hen en verdwijn dan in mijn zalig bad. Heerlijk wegsoezen in het warme water vol met schuim. Een gezicht en haarmaskertje opbrengen, echt puur ontspannen. Als het niet lukt om de gedachten af te zetten is er opnieuw mijn boek. Nouja, ik lees heel graag dus ik neem vaak meteen mijn boek er al bij. Indien je niet zo graag leest zijn er ook volwassenen tal van luisterboeken te verkrijgen, een muziekje opzetten kan ook al veel doen! In het badkamerdepot kan je waterproof Bluetooth speakers kopen, die bevestig je heel makkelijk met een zuignap aan de wand. Ideaal.

Lees meer: Een lekker warm schuimend bad

Fitnessen

Wat ook kan helpen om even het hoofd leeg te maken is thuis fitnessen. Dat kan je op verschillende manieren doen, ik zet meestal een YouTube video op om te volgen. Nu ben ik in afwachting van een loopband van Fitnessking Dendermonde om daar elke dag op te stappen/lopen. Ook dat moment zie ik als me-time en hoofd leegmaken.

Veel liefs,
Sofie

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.