bumba en het magische wonderboek mama abc blog

Bumba en het Magische Wonderboek + verstoppertje spelen

Share Button

Reeds een week geleden mochten wij genieten van het Bumba theater. Voor ons allemaal de eerste keer en wat hebben we genoten! Ja, echt heerlijk, ik loop er nog helemaal warm van als ik eraan terug denk. We hadden nog nooit naar een voorstelling van Bumba gaan kijken in het theater, ik zou normaal ook niet gaan met onze twee oudste kindjes. Die zijn nu acht en zeven jaar oud, veel te oud voor Bumba, maar omdat we dit op onze terugreis van Kronenburg naar huis deden waren ze zoiezo mee. Wat goed uitkwam, want ook zij hebben enorm genoten! Dus, als je nog twijfelt of het oudere broertje of zusje mee kan, zeker doen.

bumba en het magische wonderboek mama abc blog
Oudste zoon wou niet op de foto.

Bumba en het Magische Wonderboek

De theatershow van Bumba is aangepast aan de heel jonge leeftijd van de doelgroep. Duurt zo’n 45 minuutjes en de kindjes hoeven niet stil te zitten of echt stil te zijn. Ook het licht en het geluidsniveau is aangepast voor kindjes vanaf 1 jaar. Je kan dus met een gerust hart, zonder stress, gaan kijken naar deze heerlijke clown en al zijn vriendjes.
De show is leuk, grappig en zit goed in elkaar. Als mama en papa is het ook super fijn om erbij te zijn, genieten van de kindjes die op hun buurt aan ‘t genieten zijn van de voorstelling.

bumba en het magische wonderboek mama abc blog

Als de tweeling Lars en Lies jarig zijn, worden ze verrast met een magisch wonderboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze de wonderbaarlijke Bumbawereld in en leren ze al zijn beste vrienden kennen zoals Bumbalu, Barry de leeuw, Kiwi de vogel, Tumbi de olifant, Nanadu en Baby. Samen leren ze tellen, dansen ze op hun favoriete liedjes en maken ze er een heel speciaal verjaardagsfeest van!

Na de voorstelling kregen we ook de kans om samen met Bumba en zijn vriendjes op de foto te gaan. Heel tof én ik kan je uit ervaring vertellen dat Bumba echt heel zacht is en goed kan knuffelen. De dreumes was iets minder van als ze te dichtbij was, maar het Bumba knuffeltje dat we meekregen wijkt niet meer van haar zijde.

bumba en het magische wonderboek mama abc blog

Bumba en het Magische Wonderboek is te zien in heel Vlaanderen tot en met 25/02/2018. Tickets en info via www.studio100.com

Bumba Verstoppertje Spelen

Een tijdje voor we naar de Bumba theatervoorstelling gingen kreeg onze dreumes het spelletje “Bumba Verstoppertje Spelen”. De oudste dochter ging er meteen mee aan de slag. De doos van het spel bevat een plastieken Bumba en wat kaartjes. De bedoeling is om het kindje aan te leren dat ook al zie je iemand niet, de persoon niet weg is. Een heel erg moeilijk concept natuurlijk. Of dat hiermee helpt, geen idee, onze dreumes weet dat al en dat gaat goed bij haar. Maar het spelletje op zich is gewoon super leuk. Het  is ook heel eenvoudig. De dochter verstopte Bumba ergens in huis en dan moest de dreumes hem zoeken. Bumba zegt om de zoveel tijd verschillende zaken zoals “Joehoe” waardoor je hem  hoort en op het geluid kan afgaan. Heel tof en zorgde hier reeds voor veel spelgenot.

Bumba verstoppertje

Op de kaartjes die er ook bijzitten staan afbeeldingen. Daarmee kan je samen met Bumba je kind voorwerpen en plaatsen leren benoemen en onthouden. Je kan Bumba verstoppen bij het speelgoed en dan een kaartje tonen van speelgoed en zo kan de dreumes die link leggen. Nouja, hoe leerrijk het ook mag zijn, het is gewoon super leuk!

Afbeeldingsresultaat voor bumba verstoppertje spelen

Te koop bij oa bol.com.

Veel liefs,
Sofie

Share Button

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address