De oudste zoon kreeg onlangs Super Smash Bros Ultimate voor zijn Nintendo Switch en was er meteen verslingerd aan. Voor zij die de formule nog niet kennen, Super Smash Bros is een Arena-Fighter game waarin je het gevecht aangaat als je favoriete Nintendo personage met de computer of met 1 of meerdere vrienden. De kern van het spel bestaat dus uit vechten, binnen een arena.

Lees ook: Nintendo Switch

De arena’s van Super Smash Bros Ultimate

De arena’s (er zijn er 103 verschillende) zijn allemaal gebaseerd op een Nintendo spel, zo heb je bv. een Donkey Kong arena, of een Super Mario Bros level waar je je doorheen moet vechten.

Alle arena’s hebben zo hun eigen “eigenaardigheden”, in het Mario Bros level, moet je steeds naar rechts bewegen of je valt eruit, er is een arena gebaseerd op Mario Kart waar er regelmatig kleine karts doorheen rijden die onvoorzichtige spelers omver kegelen. Verschillende arena’s veranderen volledig tijdens de match, er komen gebouwen bij, de grond verandert in een ruimteschip en gaat vliegen, gebouwen raken vernietigd, of er komen “omgevingsgevaren” bij, zoals de voorgenoemde karts of een draak die iedereen die te dicht komt neermept. De combinatie van het grote aantal arena’s en het feit dat ze allemaal echt anders zijn maakt dat je je telkens weer moet aanpassen aan je omgeving.

Lees ook: Mario Kart 8 helpt onze zoon sociaal te zijn

Je speelt dus als een personage uit het Nintendo universum en dat zijn er ondertussen al heel wat.

Wil je spelen als Link of Zelda? Of heb je liever Spyro of Pikachu? Super Smash Bros Ultimate heeft het allemaal, met keuze uit 70 verschillende karakters, elk met hun eigen bewegingen en specials moves. Aan variatie is er alvast geen gebrek.

Alsof die variatie nog niet genoeg was, biedt Super Smash Bros Ultimate een hele resem aan mogelijkheden om het spel te spelen. Je kan het in je eentje opnemen tegen een of meerdere computer-gestuurde tegenstanders, of je kan de joycons of extra controllers gebruiken om met max 8 mensen in een arena de strijd aan te gaan, als team of individueel. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om de story-mode te spelen, waarin je de Spirits moet bevrijden die gevangen zitten.

Drive om te spelen

Hoe je het spel ook speelt, er is een constant gevoel van vooruitgang doordat je elke x matchen de kans krijgt om nieuwe personages vrij te spelen en die drive zorgt er voor dat je wilt blijven spelen.

Super Smash Bros Ultimate voor Nintendo Switch Super Smash Bros Ultimate voor Nintendo SwitchKritiek? Of toch niet?

Het enige puntje van kritiek dat we hebben, is dat het met momenten best wel moeilijk wordt en je vaak verliest door stomme pech. Maar het leren werken met 1 personage en zijn/haar movies meester worden is een proces en als je dat eenmaal hebt, is het gevoel van iets bereikt te hebben wel de frustratie waard.

Super Smash Bros Ultimate voor Nintendo Switch

Conclusie

Het potentieel om samen te spelen maakt van dit spel echt een hit en op het grote scherm is het super om dat met meerdere mensen tegelijk te doen. Een echte hit hier thuis.

Het spel kan je heel eenvoudig kopen bij bol.com.

Alle reviews van onze spelletjes voor de Nintendo Switch kan je hier terugvinden.


De link naar bol is een affiliate link. Voor jou hetzelfde, voor ons een beetje inkomen.

Author

Comments are closed.