Wij hebben thuis een Nintendo Switch waar onze oudste zoon zo goed als elke dag op speelt. Hij speelt heel graag Zelda, maar ook heel regelmatig Mario Kart 8.

Mario Kart 8 kan je samenspelen

Hij racet wel eens alleen of zelfs online tegen andere “vrienden” die op dat moment beschikbaar zijn. Zo speelt hij vaak tegen mensen van Japan of Amerika. Maar vooral is Mario Kart 8 leuk omdat mijn oudste zoon dit samenspeelt met de papa en met zijn zus. Onze oudste dochter toont daarin weinig interesse maar soms wil ze wel eens samen spelen met haar oudste broer. Dan gaan ze racen tegen elkaar in Mario Kart 8. De dochter weet er niet zoveel over en dan moet onze zoon haar helpen. Dat doet hij ook heel graag en goed, hij is daar ook heel trots op dat hij haar dat kan bijbrengen. Hij legt haar uit hoe ze een auto en accessoires kan kiezen en hoe ze het beste kan rijden. Heel fijn om te zien als ouder en ook goed voor de broer-zus band.

 

Mario Kart 8 helpt je sociaal zijn

Hoe kan een digitaal spelletje daar nu voor zorgen? Wel, het schept een band. Zo waren wij begin juli op een familiebarbecue. Mijn oudste zoon is 7 jaar en er was een neefje (zoon van een nicht van mij) van 14 jaar ook op het feest. Dat neefje had zijn Nintendo Switch mee wat (met een klein beetje hulp in het begin van papa) ervoor zorgde dat onze zoon contact gelegd heeft met dat neefje dat hij helemaal niet zo goed kent. Onze zoon durft zo’n dingen niet, maar dankzij de Nintendo Switch voelde hij zich zeker genoeg om dat wel te doen. Ze hebben die avond samen Mario Kart 8 gespeeld, ze hadden een geweldige tijd! De volgende keer dat ze elkaar gaan zien kennen ze elkaar weer wat beter en zal het zelfs eventueel zonder Nintendo Switch makkelijker zijn om contact te leggen.

mario kart 8 mama abc blog

Verschillende game modes

Mario Kart 8 is gewoon een heel tof spelletje om te spelen op de Nintendo Switch. Leuk voor mensen die echt graag gamen maar ook leuk voor mensen die er niet zoveel mee hebben. Zelfs ik zou wel eens mee racen indien de zoon dat wenst. Of ik er veel van zal bakken is natuurlijk een andere vraag. Er zijn ook verschillende game modes, naast het racen, zo kan je het spel afwisselen en blijft het heel lang leuk.