Lees ook even: Afvallen werkt niet met Weight Watchers

Weight Watchers en Body Positivity

Ik ben reeds tien jaar fan van Weight Watchers! Sinds ik probeer te werken aan mijn eigen zelfbeeld, onder de noemer body positivity denk ik nu anders over afvallen, (gezond) eten en bewegen. Waar ik het voorheen allemaal deed of toch een poging toe deed was vooral om af te vallen. Nu wil ik alsnog afvallen maar het gevoel, het mentale en mezelf aanvaarden neemt nu veel meer plaats in beslag. Dat gaat niet altijd heel goed, ik heb zeker mijn ups en downs maar ik probeer toch mezelf liever te zien hoe ik NU ben en niet hoe ik zal zijn met 30 kg minder. Ik vind dit enorm belangrijk in mijn leven en wil dit ook gaan uitdragen. Dit doe ik al regelmatig via Instagram.

Lees zeker ook: Afvallen met WW

WW is Wellness that Works

Nu, ik zou het hier hebben over Weight Watchers. Weight Watchers wordt dus WW. WW staat op zichzelf, de tagline is Wellness that Works. Ik dacht ook even, wat bedoelen ze nu eigenlijk met wellness? Bij wellness denk ik meteen aan de sauna, een massage, een heerlijk warm shuimbad etc. Weight Watchers oftewel WW ziet het woord wellness in de ruimere vorm van het woord en de beleving, het gaat om jezelf goed voelen, voor jezelf zorgen, gezonder eten, bewegen etc.

We willen het beste gewichtsmanagementprogramma ter wereld blijven, maar we zetten onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van gedragsverandering nu in voor een nog grotere missie”, aldus Mindy Grossman, CEO van WW. “We worden wereldwijd dé partner in wellness. Ongeacht wat je doel is – gewichtsverlies, gezonder eten, meer bewegen, een positieve mindset ontwikkelen of al het bovenstaande – wij leveren wetenschappelijk onderbouwde programma’s die passen in ieders leven. Dit is slechts het begin van onze reis om wereldwijd partner in wellness te
worden en het potentieel van onze impact maakt op mij een diepe indruk.

Ze gaan dus weg van enkel en alleen het afvallen. WW kijkt ruimer, ze kijken voorbij de weegschaal naar wat écht belangrijk is en dat is het zich goed voelen, gezonder eten en meer bewegen. Uiteindelijk als je dat allemaal doet en je goed voelt in je vel dan komt de weegschaal pas kijken.

Wat er zal veranderen op de cursus euh nu heet dat wellness workshop

Het weeg moment

Je kan nog altijd wekelijks naar de wellness workshop gaan. Maar het grote verschil is dat je nu kan kiezen of je op de weegschaal gaat staan of niet. Geloof me of niet maar ik wist dus niet dat je laten wegen verplichte kost was. Ik heb sinds enkele weken zelf de beslissing gemaakt om me niet meer te laten wegen op de cursus en dat was goed voor mijn coach. In mijn omgeving hoorde ik dat dit normaal niet mocht, en dat klopt ook. Tot nu toe was wegen een verplicht onderdeel van naar de wellness workshop (cursus) te gaan. Dit zal dus vervallen, nu mag je zelf kiezen!

Je moet voor jezelf nagaan of je gemotiveerd wordt van het wekelijks wegen op de wellness workshop of niet. Voor sommige werken is dit echt een motivatie voor anderen niet. Ik veronderstel dat je dit kan afspreken met je coach! Naar mijn inzien gaat het erover dat jij je goed voelt met wat je doet. Als je wil afvallen moet je kijken wat het beste werkt voor jou.

WW-producten

Waar ik ook geweldig blij om ben is dat alle WW-voedingsmiddelen en producten die ze nu verkopen vervangen zullen worden door gelijkaardige voedingsmiddelen maar dan zonder kunstmatige zoetstoffen, smaakmakers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

FAQ over WW

Er zullen vast nog heel wat vragen komen over de nieuwe WW, stel ze gerust. Dit kan je doen via de comments of via mail.

Waar staat WW voor?

WW staat op zichzelf en heeft geen verdere betekenis. De tagline is Wellness that Works. WW is wel een knipoog naar de oorsprong ( Weight Watchers ) en laat ook zien dat ze niet stilstaan maar altijd verder denken en evolueren om mensen te helpen gezonde gewoonten te ontwikkelen en behouden.

Wat gebeurt er met mijn LifeTime Member lidmaatschap?

Dit wijzigt niet!

Hoe zit het met zwangere vrouwen?

Momenteel heeft ww geen programma op maat voor zwangere vrouwen. Als je zwanger bent, raden ze aan samen met je arts een wellnessplan op te stellen dat specifiek op jouw behoeften is afgestemd.

Hoe zit het met het SmartPoint-budget? Wordt dit veranderd omdat de programmanaam verandert in WW Freestyle?

Er zullen geen veranderingen zijn met betrekking tot je budget en de berekening van SmartPoints en zeroPoint-voedingsmiddelen.


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier.

Comments are closed.