Belangrijk, start hier

Je bent hier vast terecht gekomen omdat je niet blij bent met je gewicht en misschien je uiterlijk. Ik herken dat gevoel heel erg. Als tiener was ik niet écht dik maar ik vond van wel. Ik was groter dan de meisjes in mijn klas en ook breder. Ik had maatje 42 terwijl anderen maatje 38 hadden. Nu weet ik dat maatje 42 hebben echt normaal is, doorsnee. Toen niet. Ik begon te dieeëten en dat voor vele jaren lang. Met ups en downs. Ik viel af maar kwam de kilo’s uiteindelijk ook weer bij. Het dieeëten zorgde ervoor dat ik een vertekend beeld had over mij lichaam en over mijn eetgedrag. Nu, daar wil ik het in deze intro niet over hebben. Waar ik het wel wil over hebben is het volgende:

Of je nu wil dieeëten of niet, jezelf accepteren is heel belangrijk. Als je jezelf wat meer kan aanvaarder, wat meer zelfvertrouwen hebt dan sta je heel wat steviger in je schoenen en geniet je meer van jezelf en het leven. Dat is niet makkelijk, zelf begon mijn weg naar zelfacceptatie in 2018. Ik ging van een super onzekere vrouw die niet in badpak durfde te lopen op het strand naar een zelfzekere vrouw die nu ongegeneerd met haar kinderen speelt op het strand in bikini.

Ook jij kan dat. Nu, tijdens het afvallen of erna, dat maakt allemaal niet uit. Mijn tip is wel: Start nu. Hoe vroeger je ermee begint hoe vlugger je resultaten zal zien. Maar hoe begin je daar nu aan? Hoe krijg je meer zelfvertrouwen. Hoe ga je je lichaal meer gaan accepteren? Wel, laat mij je helpen. Ik heb wat ik deed en nog altijd doe in een traject gegoten. Een zes weken traject waarin je elke week toegang krijgt tot een video en opdracht. Na die zes weken zal je al heel wat verder staan in de zelfacceptatie en is er een stevige basis gelegd.

Let wel op, jezelf accepteren lukt niet in zes weken. Dat is onmogelijk, dat heeft jaren nodig en is in mijn inzicht nooit helemaal af. Bij mij is dat ook niet af maar ik sta nu al zoveel verder dan in 2018 en ik ben mezelf daar zo dankbaar voor!

Meer info over Body Love

WW is Wellness that Works

Nu, ik zou het hier hebben over Weight Watchers. Weight Watchers wordt dus WW. WW staat op zichzelf, de tagline is Wellness that Works. Ik dacht ook even, wat bedoelen ze nu eigenlijk met wellness? Bij wellness denk ik meteen aan de sauna, een massage, een heerlijk warm shuimbad etc. Weight Watchers oftewel WW ziet het woord wellness in de ruimere vorm van het woord en de beleving, het gaat om jezelf goed voelen, voor jezelf zorgen, gezonder eten, bewegen etc.

We willen het beste gewichtsmanagementprogramma ter wereld blijven, maar we zetten onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van gedragsverandering nu in voor een nog grotere missie”, aldus Mindy Grossman, CEO van WW. “We worden wereldwijd dé partner in wellness. Ongeacht wat je doel is – gewichtsverlies, gezonder eten, meer bewegen, een positieve mindset ontwikkelen of al het bovenstaande – wij leveren wetenschappelijk onderbouwde programma’s die passen in ieders leven. Dit is slechts het begin van onze reis om wereldwijd partner in wellness te
worden en het potentieel van onze impact maakt op mij een diepe indruk.

Ze gaan dus weg van enkel en alleen het afvallen. WW kijkt ruimer, ze kijken voorbij de weegschaal naar wat écht belangrijk is en dat is het zich goed voelen, gezonder eten en meer bewegen. Uiteindelijk als je dat allemaal doet en je goed voelt in je vel dan komt de weegschaal pas kijken.

Wat er zal veranderen op de cursus euh nu heet dat wellness workshop

Het weeg moment

Je kan nog altijd wekelijks naar de wellness workshop gaan. Maar het grote verschil is dat je nu kan kiezen of je op de weegschaal gaat staan of niet. Geloof me of niet maar ik wist dus niet dat je laten wegen verplichte kost was. Ik heb sinds enkele weken zelf de beslissing gemaakt om me niet meer te laten wegen op de cursus en dat was goed voor mijn coach. In mijn omgeving hoorde ik dat dit normaal niet mocht, en dat klopt ook. Tot nu toe was wegen een verplicht onderdeel van naar de wellness workshop (cursus) te gaan. Dit zal dus vervallen, nu mag je zelf kiezen!

Je moet voor jezelf nagaan of je gemotiveerd wordt van het wekelijks wegen op de wellness workshop of niet. Voor sommige werken is dit echt een motivatie voor anderen niet. Ik veronderstel dat je dit kan afspreken met je coach! Naar mijn inzien gaat het erover dat jij je goed voelt met wat je doet. Als je wil afvallen moet je kijken wat het beste werkt voor jou.

WW-producten

Waar ik ook geweldig blij om ben is dat alle WW-voedingsmiddelen en producten die ze nu verkopen vervangen zullen worden door gelijkaardige voedingsmiddelen maar dan zonder kunstmatige zoetstoffen, smaakmakers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

FAQ over WW

Waar staat WW voor?

WW staat op zichzelf en heeft geen verdere betekenis. De tagline is Wellness that Works. WW is wel een knipoog naar de oorsprong ( Weight Watchers ) en laat ook zien dat ze niet stilstaan maar altijd verder denken en evolueren om mensen te helpen gezonde gewoonten te ontwikkelen en behouden.

Wat gebeurt er met mijn LifeTime Member lidmaatschap?

Dit wijzigt niet!

Hoe zit het met zwangere vrouwen?

Momenteel heeft ww geen programma op maat voor zwangere vrouwen. Als je zwanger bent, raden ze aan samen met je arts een wellnessplan op te stellen dat specifiek op jouw behoeften is afgestemd.

Hoe zit het met het SmartPoint-budget? Wordt dit veranderd omdat de programmanaam verandert in WW Freestyle?

Er zullen geen veranderingen zijn met betrekking tot je budget en de berekening van SmartPoints en zeroPoint-voedingsmiddelen.

Comments are closed.