Wij gingen al een aantal keren met onze kinderen op reis. Ook al hebben wij vijf jonge kinderen, we gaan heel graag op reis met het gezin. Sinds we kinderen hebben kozen wij ook altijd om er een auto vakantie van te maken. Dus wij reden er altijd zelf met de auto naartoe. Dat heeft verschillende voordelen, je vertrekt zelf wanneer je wil, je stopt waar, wanneer en hoeveel keer je wil, je hebt privacy, … maar dat heeft natuurlijk ook enkele nadelen. Eentje daarvan is dat er toch altijd iemand aan het rijden moet zijn. Dat is niet iedereen gegeven. Ook is er in de auto beperkte bewegingsmogelijkheid, zeker omdat die gordel toch altijd aan moet blijven voor de veiligheid. Met mijn tips hier kom je vast wel al een heel eind.

Busvakantie met kinderen

Iets anders dan autovakantie

Toch droom ik wel eens van een andere manier van reizen, dan denk ik bijvoorbeeld aan een vliegreis het is vaak toch een heuse tijdswinst. Of zelfs aan een busvakantie, ik heb me er zelf nog niet zo in verdiept hoor. Maar zo een volledig verzorgde reis waar je gewoon tijdens de busrit tijd hebt om de kinderen te entertainen of wie weet zelfs wat te kunnen lezen, ideaal toch. Ik vond bijvoorbeeld flamingo-busreizen.be waar ze je zelfs bij je thuis kunnen oppikken. Of, deze is wel actief in Nederland, een bus huren van bakreizen.nl ook tof concept toch. Wij gaan veel op reis samen met de schoonouders en eventueel zelfs nog een schoonbroer+gezin erbij dat is dan toch kei-gezellig. Ja, ik ga super graag op reis en heb er al helemaal zin in. Heb jij ervaring met een dergelijke busreis? Dan hoor ik het graag!

Cruise vakantie met kinderen

Op cruise met kinderen

Een facebook-vriendin van me heeft al verschillende cruises achter de rug met kinderen. En wauw dat lijkt me zoooo zalig. Echt, jong, ik ben telkens zo jaloers als ik dat zie passeren. Gezond jaloers he, natuurlijk. Ik herinner mij nog dat ze een Disney Cruise gedaan hebben. Kan het nog beter?! Dat is echt een item op mijn (denkbeeldige) bucket-list, een Disney Cruise, geweldig toch. Ik kan mij zo voorstellen dat mijn kinderen daar ook wel om staan te springen. Plus de kans op in het echt dolfijnen of andere dieren te zien. Ja, ik kan mijn geluk niet op. Mijn vijf kinderen zijn nu wel nog redelijk jong: de jongste is werkelijk nu 19 maanden en de oudste is 8 jaar. Maar omdat ik dit echt wil doen en al zo enthousiast ben ga ik in het weekend van 7 en 8 oktober naar het Cruise Event Antwerpen.

Cruise vakantie met kinderen

Dus: Op wat moet ik letten en wat moet ik vragen aan die mensen op het event? Heb jij zelf vragen, vertel het me. Ik ben benieuwd en na 7-8 oktober schrijf ik vast en zeker een update over op cruise gaan met kinderen, wat de mogelijkheden zijn en bij wie je terecht kan!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.