Mijn zoon van negen jaar is ontzettend nieuwsgierig naar vanalles en nog wat. De planeten, de ruimte, de aarde, het zonnestelsel, … dat spreekt enorm tot zijn verbeelding. Hij vraagt daar enorm veel over, zoekt zelf dingen op, leest er boeken over en sinds kort “speelt” hij er ook mee.

1 – Een gemotoriseerd zonnestelsel

zonnestelsel

We kregen van Hout en Spel een gemotoriseerd zonnestelsel om uit te testen. En wauw wat is dit een hit. Het zonnestelsel zat vlugger in elkaar dan ik eerst dacht en is bijzonder tof opgebouwd. Je ziet goed de beweging en de afstand van de verschillende planeten in actie. Het enige minpuntje is dat de dwergplaneet Pluto er niet bij zit, mijn zoon merkte dit meteen op.

Bij dit gemotoriseerd zonnestelsel zit er ook een boekje met extra uitleg en weetjes. Het zonnestelsel kan je kopen bij Hout en Spel, klik hier. Met de code WELKOM krijg je 5% korting op je eerste bestelling!

WINACTIE AFGELOPEN

Ik mag van Hout en Spel een waardebon weggeven van 25 euro, vrij te besteden in de online winkel vol educatief speelgoed.
Deelnemen is heel eenvoudig, geef onder deze blog een reactie! Dit bericht delen via facebook, twitter, … is ook altijd een plus.

Ik kies op 14 november om 20u één winnaar. Succes!

2 – Op reis door de ruimte

planeten

Het boekje Op reis door de ruimte kregen we van klavertje vier en ik wist niet dat mijn zoon alles van buiten geleerd had. Toen we het gemotoriseerd zonnestelsel gebouwd hadden wist hij namelijk alles al! Het boekje is niet te dik, heel aantrekkelijk en bevat alle nodige informatie (denk ik toch). Mijn zoon is er alvast enorm fan van en heeft alles goed in zich opgenomen. Er zit ook een glow in the dark poster in het boek, kei tof.

Het boek Op reis door de ruimte laat alles zien door een verhaal. Wat het voor kinderen natuurlijk aantrekkelijker en persoonlijker maakt. In het boek volg je astronaute Alice en haar hond Remko op verkenning in ons zonnestelsel.

ISBN: 9789403205854

ruimte planeten zonnestelsel

3 – Ga eens op daguitstap naar het Euro Space Center

Begin 2017 deden wij dit en wat een top ervaring was dat.

Onze kinderen waren op het moment van bezoek aan het Euro Space Center 7, 6, 4, 3 en 10 maanden oud. Het is betalend vanaf 6 jaar en dat snap ik wel. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen het ook wel super leuk vinden maar het is vooral gericht op de iets oudere kinderen, vanaf 6 jaar vind ik ideaal. Dat was goed te merken aan onze eigen kinderen. De kleuters van 3 en 4 liepen er maar wat bij en waren hun aandacht vaak kwijt. Het was dus vooral interessant voor onze 2 oudste kinderen, met name onze oudste zoon. Hij was toen 7 jaar en vond het bijzonder interessant. Onze dochter van 6 hechtte er niet zoveel waarde aan, maar dat had ik ook verwacht. Meer van ons bezoek en ervaringen kan je hier lezen!

4 – Spelletjes spelen op de NASA site

Op de NASA site kunnen kinderen ruimte spelletjes spelen. Deze site is wel volledig in het engels.

Er is ook nog de  ESA KIDS website deze is een stuk uitgebreider en ook educatiever. Daar volg je Paxi (de buitenaardse astronaut) de kinderen over de onderwerpen ‘Ons heelal’, ‘Leven in de ruimte’, ‘Technologie’ en ‘De Aarde’. Daarnaast biedt de site de onderdelen Lab, Fun en Nieuws. Onder Lab kun je filmpjes bekijken van een aantal lanceringen. Je kan er ook je eigen Rosetta model bouwen en de ESA satellieten via internet volgen.Bij Fun kun je quizzen doen, puzzels maken of kleurplaten kleuren. En onder Nieuws vindt je het laatste nieuws rondom ESA.

De site biedt voor iedere leeftijd genoeg informatie voor urenlang plezier in de (virtuele) ruimte!


De producten zijn gekregen, mijn reviews zijn altijd eerlijk en uit mezelf – meer lezen over hoe ik denk over samenwerkingen doe je hier

There are 19 comments Reageer!

Comments are closed.