Wij hadden tickets via groupon daar kan je tickets aankopen met een korting van 33%. De tickets omvatten het spektakelparcours en de tentoonstellingen, niet het planetarium en de moonwalk (je kan wel upgraden bij het Euro Space Center zelf). Je kan nog voor een beperkte tijd tickets aankopen die geldig zijn tot 29 april 2017. Het is een uitstap die zich goed leent tijdens de winter.

Euro Space Center bezoeken met kinderen

Onze kinderen waren op het moment van bezoek aan het Euro Space Center 7, 6, 4, 3 en 10 maanden oud.

Het is betalend vanaf 6 jaar en dat snap ik wel. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen het ook wel super leuk vinden maar het is vooral gericht op de iets oudere kinderen, vanaf 6 jaar vind ik ideaal. Dat was goed te merken aan onze eigen kinderen. De kleuters van 3 en 4 liepen er maar wat bij en waren hun aandacht vaak kwijt.

Het was dus vooral interessant voor onze 2 oudste kinderen, met name onze oudste zoon. Hij was toen 7 jaar en vond het bijzonder interessant. Onze dochter van 6 hechtte er niet zoveel waarde aan, maar dat had ik ook verwacht.

Wat is er te doen, te zien en te leren

Het spektakelparcours

Het spektakelparcours is een soort getimde rondleiding met als gids een audiogids. De audiogids is verkrijgbaar in volwassenversie of in kinderversie. Dat vind ik echt wel een groot pluspunt, onze oudste zoon was de enige van onze kinderen dat een audiogids wou opzetten en hij kreeg dus uitleg op kindermaat. Ideaal, want luisteren naar iets wat je de helft van de tijd niet begrijpt is niet fijn en zou vlug vervelen.

 

Het spektakelparcours duurt 1,5 uur en is op gezette tijden te bezichtigen. Aan de ingang/start van het parcours zie je hoelang het nog duurt voor je binnen mag gaan. De tijd telt af en als het zover is brand de groene lamp. Het principe van de groene lamp blijft het hele parcours. De parcours is een afwisseling en samenspel van filmpjes, uitleg en dingen bekijken. Ik vond het heel aangenaam, het is de eerste keer dat ik een rondleiding op zo’n manier doe en het spreekt me zeker aan.

Het spektakelparcours legt alles uit van voor de eerste maanreizen en maanlanding tot de toekomstige plannen. Je herbeleeft de belangrijkste momenten van de ruimteontdekkingen. Je krijgt uitleg over de training van de astronauten, over de raketten en de ruimteveer, de technologieën en nog veel meer.

Er staan ook weegschalen waarop je kan gaan staan en een briefje opdrukken waarop je gewicht staat op de verschillende planeten. Heel tof om te hebben en te houden als (gratis) aandenken.

euro space center uitstap met kinderen luxemburg mamaabc mama abc blog

 

euro space center uitstap met kinderen luxemburg mamaabc mama abc blog

euro space center uitstap met kinderen luxemburg mamaabc mama abc blog

Spaceshow, 5D cinema

Op het einde van het spektakelparcours neem je plaats in de 5D cinema. Een 5D cinema maakt gebruikt van 3D beelden, geluidseffecten, visuele effecten, bewegende zetels en wind! Echt heel leuk, het enige nadeel was dat er niemand op schoot mocht en dus 1 van ons in een gewone zetel moest zitten met de baby op schoot.

Nog meer activiteiten

Er zijn nog meer activiteiten zoals: De Moon/Marswalk (zie beelden ervan in mijn vlog), het planetarium waarbij je een projectie ziet van het universum, Space Heroes en de tentoonstelling. Deze activiteiten hebben wij niet gedaan. Lees er meer over op de website.

euro space center uitstap met kinderen luxemburg mamaabc mama abc blog

euro space center uitstap met kinderen luxemburg mamaabc mama abc blog

Restaurant en Speeltuin

Er is een redelijk grote buitenspeeltuin en een restaurant. Wij vonden de prijzen van het eten wel aan de hoge kant en zijn er dus niet blijven eten, geen idee of het lekker is. Het rook er wel heel goed maar ik had dan ook honger. De tafels en stoelen bij het restaurant vond ik goed bij het thema “de ruimte” passen. Ook waren er tafels en stoelen voorzien voor eigen picknick, wat wel heel fijn is.

euro space center uitstap met kinderen luxemburg mamaabc mama abc blog

Openingstijden en tickets

Het Euro Space Center is heel kieskeurig open, bekijk dus zeker hun openingstijden wanneer ze wel open zijn! Zeker als je net als ons meer dan 2 uur moet rijden, niet handig dan als het dicht is. Er zijn ook verschillende formules naar leeftijd, welk programma je wilt volgen en of je er 1 of 2 dagen heen wilt gaan.

Er is een ruime gratis parking.

Vakantiestages

Je kan je kind inschrijven voor verschillende astronautenstages of raketstages. Echt ik zou het super leuk vinden, als kind (nouja nu eigenlijk  ook nog)!

WIN 3 Toegangstickets AFGELOPEN

Ik mag van groupon 3 toegangstickets weggeven. Geef hieronder een comment en maak kans.

Extra kans: kijk op mijn facebookpagina.

De wedstrijd loopt tot woensdag 18 januari 2017 na 20u. De winnaar zal hier bekend gemaakt worden en een persoonlijk bericht ontvangen. Winnaar is Sofie Duron via facebook.

There are 11 comments Reageer!

Comments are closed.