Kartonnen boekje

Wat is de tuin mooi is een boekje van Emiry Hayashi en uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Het boekje is gemaakt van stevig karton en is heerlijk groot! Als ik denk aan kartonnen boekjes voor baby’s en peuters denk ik meestal aan kleine tot normale formaten. Dit boekje viel me meteen op door zijn formaat. Wat het extra schattig maakt om onze 13 maanden oude baby ermee zien rond te zeulen en in te kijken.

wat is de tuin mooi voorlezen mama abc blog

Wat is de tuin mooi

Inhoud van het boek

Het boek Wat is de tuin mooi gaat over een klein lieveheersbeestje dat op verkenning gaat in de tuin. Van ’s morgens vroeg tot het tijd is om te gaan slapen. Het lieveheersbeestje ontmoet verschillende dieren/insecten en ziet ook mooie bloemen en vlinders.

wat is de tuin mooi voorlezen mama abc blog

wat is de tuin mooi voorlezen mama abc blog

 

Wat dit boekje zo leuk maakt

Het boek is echt heel erg mooi, een beperkt aantal goed uitgekozen kleuren. De zwarte oppervlakken zijn aaibaar doordat deze van een soort suède stof gemaakt zijn. Er zijn ook zilveren/spiegelende oppervlakken. Wat uitnodigt om het boek te aaien en heel goed te bekijken. Onze baby is er werkelijk dol op. Er is veel te zien, je kan als ouder er veel over vertellen en aantonen. Het boek stimuleert de baby om te voelen, te kijken en misschien zelfs te leren praten.

wat is de tuin mooi voorlezen mama abc blog

wat is de tuin mooi voorlezen mama abc blog

Je kan het boek Wat is de tuin mooi kopen bij oa bol.com.

Waarom voorlezen

Op deze blog werd er een tijdje terug een gastartikel geschreven over enkele voordelen van het voorlezen voor kinderen. Dat artikel kan je hier teruglezen: “Het gat van 30 miljoen“.

Het artikel 7 redenen om voor te lezen kan ook stimuleren om voor te lezen.

Tot slot zijn deze 10 tips om voor te lezen ook zeker de moeite waard om eens te bekijken. Natuurlijk hoef je die niet allemaal toe te passen, voorlezen moet vooral leuk zijn! Zorg voor een ontspannen sfeer en geniet er allemaal van!

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.