Paasdorp 2017 mama ABC

Uitstap met kinderen: Paasdorp

Share Button

Paasdorp 2017 mama ABC

Paasdorp via Groupon

Wij kregen de kans om via Groupon naar het paasdorp te gaan. Dat is nu eens zoiets dat ik niet uit mezelf zou doen. Ik had er ook geen extra informatie over opgezocht of zo en mijn verwachtingen waren laag. Dit was trouwens (zie ik nu pas) de eerste editie in België!

Toen we gisteren ernaar toe reden waren we heel erg blij dat de file die er stond de andere richting was (kust!). De parking aan de Karting-Expo in Brussel was dan ook bijzonder leeg. Wat wij eigenlijk alleen maar toejuichen. Hoe minder volk, hoe beter vind ik voor zo’n uitstapjes. We laadden onze 5 kinderen uit de auto en stapten het paasdorp binnen. We werden meteen vriendelijke onthaald door een clown die ons wist te vertellen wat er op het programma stond en hoe alles ineen zit. Alles was gratis behalve, het viskraam en het eten en drinken. Ook was er om 14u en om 17u een circusshow, beide andere voorstellingen.

Ik voelde me wat overweldigd bij het verder in het paasdorp stappen. Ik had het helemaal niet zo groot en divers verwacht. Het eerste waar we langs passeerden was een labyrint. Aangezien onze kinderen daar dol op zijn konden we dat niet zomaar voorbij gaan. Altijd een teleurstelling als je de uitgang meteen kan vinden. Nou, dit labyrint is toch een uitdaging wat de pret enkel maar doet stijgen!

Paasdorp 2017 mama ABC

Activiteiten

Na het labyrint namen we plaats op het terras en gingen de kinderen aan het spelen. Er is heel veel keuze! Er zijn verschillende soorten springkastelen, trampoline’s, een peuter/kleuter tuin, een paardenmolen en 2 andere kermis-rijtuigen. Je kan ook verven op grote paaseieren, een ballon laten plooien in een bloem, vlieg of iets anders en je zelf laten schminken.

Wij hebben enkel de circusshow van 14u gaan bekijken. Er zitten zeker leuke dingen bij maar het is geen circusvoorstelling waarbij je uit je sokken geblazen wordt. Het is wel leuk entertainment, vooral de 2 oudste kinderen vonden het geweldig. 1 domper vond ik het stukje met de pony, de pony had er hélemaal geen zin in en zag er ronduit ongelukkig uit.

Ook konden de kinderen in het huis van de paashaas langsgaan om hem een dikke knuffel te geven en kregen ze een cadeautje. Onze kinderen deden dat niet en wij kregen achteraf gewoon het cadeautje bij navraag.

Paasdorp 2017 mama ABC

Eten en drinken

Qua eten en drinken heb je keuze uit hotdogs, hamburgers, frietjes en toebehoren of eerder zoete zaken zoals pannenkoeken, ijsjes, wafels, … Voor elk wat wils! De prijzen vallen ook heel goed mee. Onze ervaring is vaak dat ze op zo’n evenementen ervan gaan profiteren nou daar is dat zeker niet zo uitgesproken. Er staan ook 2 kraampjes met snoepgoed en meer, daar was er wel een teleurstelling dat het goedkoopste 2,5 euro was. Al viel de suikerspin of redelijk grote zak popcorn wel mee voor 3 euro.

Paasdorp 2017 mama ABC

Leeftijden

Zowel onze baby van 13 maanden als onze oudste van 7,5 jaar vond het geweldig leuk.  Toch denk ik dat het int algemeen voor “jonge” kinderen bedoelt is, maar ik veronderstel dat je daar toch niet zo vlug heen gaat als je enkel tieners hebt.

Uitwerking

De Expo was mooi aangekleed, met vrolijke konijnen en paasbomen. Toch deden de kramen en het huis van de paashaas me heel erg denken aan kerststallen en de kerstsfeer. Maar het stoorde niet.

Paasdorp 2017 mama ABC

 

Place to be

Het paasdorp is open tem 17 april in Hal 2 van Brussels Kart Expo te Groot-Bijgaarden.

Het paasdorp is open tussen 11u30 en 19u30.

WIN 4 tickets voor het paasdorp AFGELOPEN

Ik mag van groupon 4 tickets weggeven voor het paasdorp.

Dus lijkt je dat wel wat en kan je nog gaan tem 17 april dan moet je zeker deelnemen!

Wat moet je doen?

Gewoon hieronder een comment geven, dat is alles.

De actie loopt af op woensdag 12 april om 14u zodat de kaarten vlug de deur uit kunnen. Ik probeer dan zo vlug mogelijk contact op te nemen met de winnaar, indien er niet gereageerd is op 13 april 8u kies ik een andere winnaar uit. Dit omdat de kaarten toch zeker op tijd moeten aankomen bij de winnaar! Nele Deneut is gewonnen.

Share Button

There are 8 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address