Buitenspeeldag Kortrijk Sofie Lambrecht Mama Blog

Paasfoor Kortrijk

De paasfoor is nog open tot en met zondag 15 april. Ga zeker eens langs want op de laatste dagen is er korting!

Slag om Kortrijk

Op zaterdag 14 april vanaf 9u30 nemen heel wat verschillende Jeugdbewegingen het tegen elkaar op! Dit doen ze door traditionele en niet-traditionele spelen: Touwtrekken, hindernisparcours, bubble, archary tag en zo voort. Dit alles gaat door op het speelterrein op de hoek van Dokter Lauwerstraat en Pater Damiaanstraat.

Louis’ Tattoo Boutique

Ik heb welgeteld één tattoo. Een hartje ter ere van mijn overleden papa. Deze werd gezet bij Louis’ Tattoo Boutique. Op zaterdag 14 april vieren ze hun éénjarig bestaan. Dit vanaf 14u tot 23u, ze doen dit met eetstandjes, cocktails, optredens, circus spelen en nog veel meer. Alle handelaars op de grote kring doen mee!

Opening Hangar K

Op dinsdag 17 april is er de opening van Hangar K.

Hangar K is de nieuwe co-creatiehub op Kortrijk Weide. Het eerste West-Vlaamse open ecosysteem brengt alle innovatieve spelers samen in één ruimte van 2100 m². Hanger K focust op digitale technologie in de maakindustrie, het onderwijs en de opleidingen. Het is de bedoeling samenwerkingen te creëren tussen starters, bestaande bedrijven en kennisinstellingen. Tot de vzw behoren onder meer vier private partners (Cronos, Barco, UNILIN en Start it @KBC) en vier onderwijsinstellingen (KU Leuven Campus Kulak Kortrijk, UGent Campus Kortrijk, VIVES en Howes). Deze samenwerking is uniek in Vlaanderen.

Programma

 • 18 uur: persconferentie in aanwezigheid van alle starters
 • 19 uur: academische zitting door Piet Verhoeve, CEO Hangar K
 • Keynote sprekers:
  • Pieterjan Bouten, oprichter van Showpad
  • Stijn Bijnens, CEO van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM
  • Sofie Debloudts, Game developer, Alumnus Digital Arts and Entertainment Howest
  Pitches:
  • Jill Vanparys, Curious Cats
  • Daisy Bohyn, Co-founder Staenis
  • Mike Ptacek, Co-founder en CCO Greygin – Play it Safe
 • 20.45 uur: officiële opening Hangar K door de heer Charles Michel, premier, en de heer Alexander De Croo, vice-premier, in aanwezigheid van Viceminister-president van de Vlaamse Regering en mevrouw Marie Christine Marghem, minister van Energie, Milieu en Duurzame Ontwikkeling
 • 21 uur: walking dinner

Buitenspeeldag

Woensdag 18 april is het opnieuw buitenspeeldag! In Kortrijk gaat dit door bij AZ Groeninge en bij Speelpleinwerking Kinderland. Lees hier wat er allemaal te doen is en waar!

[beautifulquote align=”full” cite=””]Op deze dag gaan de tv-zenders op zwart want het is hoog tijd om buiten te spelen! De Warande is the place to be voor alle kinderen van Kortrijk en ver daarbuiten. Kom samen met papa, mama, oma, opa, nonkel, tante…  genieten van het ruime speelaanbod en de omgeving van De Warande. Deze namiddag is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Ouders blijven gedurende de namiddag verantwoordelijk voor hun kinderen.[/beautifulquote]

Techpeditie Kortrijk

De Techpeditie is een reizende pop-up expo over slimme technologieën die ons leven leuker, gezonder en duurzamer maken. Van maart tot september 2018 reist De Techpeditie door Vlaanderen en stopt ze in 13 Vlaamse steden. In Kortrijk gaat dit door op het Nelson Mandelaplein op donderdag 19 april tussen 10u en 17u tot en met 21 april.

Festival van Vlaanderen

Festival van Vlaanderen Kortrijk organiseert klassieke/hedendaagse concerten op verschillende locaties in Kortrijk over een tijdsspanne van 10 dagen. Start op donderdag 19 april vanaf 12u tot 28 april middernacht.

Openluchtcinema

Op 19 april zal er op Kulak openluchtcinema georganiseerd worden op het terrein van de Groene Mote (waar vroeger een residentie). Dit evenement is een samenwerking tussen het sociaal Praesidium, de studentenparochie, de dienst communicatie van Kulak en Budascoop. Dit evenement zal toegankelijk zijn voor alle studenten en alle Kortrijkzanen. De inkomsten (via verkoop drank en hapjes) zullen naar een goed doel gaan. Dit gaat door op het terrein Groene Mote. Start om 20u.

Tentoonstelling Ik zie niets. Ik zie alles.

Duotentoonstelling van kunstenaars Nathalie Vanheule en Rachel Monosov op de Grote Markt op vrijdag 20 april vanaf 20u tot 22u.

Rachel Monosov (1987,RUS ) en Nathalie Vanheule (1980,BE) tonen voor het eerst samen hun nieuwe werken. Er is een sterke poëtische link gebaseerd op het onderbewuste tussen de kunstenaars. 
Beide kunstenaars studeerde aan het KASK in Gent en hun video’s en performances waren internationaal te zien in Venetië, Berlijn, Parijs en in het Museum MDD.
Rachel Monosov woont en werkt in Berlijn. Ze werd geboren in Rusland, maar groeide op in Israël. Ze toonde haar werk in verschillende musea, waaronder op de Biënnale in Venetië en in het MDD. Haar werk bevat een bijzondere eigenheid en mystiek die je als toeschouwer verleidt en met zich meetrekt. Nathalie Vanheule groeide op in Ieper, studeerde in Gent en woonde in Parijs. Op dit moment woont en werkt ze in Kortrijk. Haar ashpaintings en video’s worden internationaal getoond in verschillende musea waaronder museum Villa Manin ( het Versailles van Venetië), Texture Museum, SMAK, en in het Museum MDD. Haar werk kent een grote authenticiteit en is gelinkt met gevoelens van verlies en hoop. De laatste jaren werkt ze met vuur en assen om een destructie, fragiliteit en passie te tonen. 
Beide kunstenaars tonen een grote link met het onderbewuste en wakkeren gevoelens van verlangens en hoop met hun werken aan.

Heulse buitenspeeldag

In Heule spelen ze op zaterdag 21 april en zondag 22 april buiten! Dit in het Tinekesbos Heule.

Streetpark Luxaplast

Het streetterrein aan de voormalige luxaplast is letterlijk een hemelgeschenk: hoewel het een outdoorpark is kunnen de weersomstandigheden je er niets maken omdat zeven meter boven jouw hoofd de ring rond Kortrijk loopt. Dit 600m² streetpark heeft stairs, ledgen en twee quarters. Er is een skate street van 100 meter met trapjes, banken, picknick tafels, gaps en meer van dat.

Officiële opening en persmoment opening streetpark Luxaplast — Streetpark Luxaplast, hoek Markebekestraat en Overzetweg, onder R8. Er is activiteit op zaterdag 21 april  vanaf 13u tot 20u, officiële gedeelte is gepland om 17u. Aanwezigheid CBS: Bert Herrewyn.

Night Air – Wilde Westen

Op zaterdag 21 april is er vanaf 20u30 tot middernacht Night Air met als thema het Wilde Westen.

Violiste/toetseniste Patricia Vanneste (Balthazar) nodigt enkele van haar favorieten uit voor een avond en een nacht ‘New Classical’. De hang naar de natuur, de link tussen klassiek, hedendaags en pop, een vleugje ambient, de ruime mogelijkheden van strijkers, improvisatie… het hangt die avond allemaal in de lucht. Night Air bestaat uit twee delen waarvoor je apart of in combi kan reserveren. 

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.