De lente komt eraan! Ok ja misschien is het nog even wachten maar ik kan al niet meer wachten. Ik kijk ernaar uit, heb zin in een echt goede lente. Ik ben er alvast klaar voor, nu mijn huis nog.

Huis lenteklaar maken

Alhoewel ik in de lente meer en meer naar buiten ga, breng ik ook wel wat veranderingen aan in ons huis. Mijn huis lenteklaar maken doe ik op twee verschillende manieren. Het eerste is de warmte proberen buiten te houden mocht het echt een kei goede lente worden zoals vorig jaar en het tweede is een lentesfeer creëren in het interieur en vooral de details.

Als je zin hebt om  de lente schoonmaak te starten kan je dit artikel erover lezen, met een handige checklist!

Het document is beschikbaar als download als je je registreert, dan heb je altijd toegang tot alle downloads en winacties.
Ik ga vertrouwelijk om met gegevens, ik geef ze niet aan derden – meer details daarover kan je hier lezen.

Goossens wonen

Lente look

Ja, ik vind het enorm fijn om met enkele leuke dingetjes het interieur een lente look te geven. Denk aan felle kleuren, heerlijk exotische prints, bloemen en fruit, … alles wat je aan de lente doet denken! Dat hoeven geen grote kosten te zijn. Een kussenhoesje is vlug gewisseld en hoeft niet duur te zijn. Denk aan handgemaakte schalen in de keuken, een gekleurde stenen ananas bij een theelichtje, leuk gepositioneerde hangplantjes in de living, …  Kijk maar eens hier voor mooie woonaccessoires, er is keuze genoeg!

Warmte buiten houden

Wij leggen tijdens de lente over 1 koepel een doek. We hebben 2 koepels  in huis, eentje boven de speelhoek en eentje boven de eettafel. Deze boven de eettafel is vaak vervelend ’s middags dan kan je aan een groot stuk van de eettafel bijna niets zien wegens te felle zon. Met doek boven de koep is dat opgelost.

Op warme dagen zorgen we ervoor dat de raam verduistering goed afgesteld staat zodat de warmte niet naar binnen kan. Als voorbereiding kan je deze ook al even opnieuw poetsen of laten installeren. Een rolluik scheelt echt enorm veel, zeker voor de slaapkamers.

Goossens wonen

Warmte wegjagen

Door middel van de rolluiken houden we al een deel warmte buiten, maar toch warmt het huis op. Dan is het zaak van op de goede momenten het huis te verluchten. Onze ramen zetten we ’s morgens eventjes volledig open maar zorgen ervoor dat ze terug helemaal dicht zijn voor het buiten echt begint op te warmen. ’s Avonds laat zetten we ze dan opnieuw open, vaak in combinatie met een ventilator. Een airconditioning is ook een ideaal ding! Wij willen zoiezo, ooit, een airco plaatsen. Maar dat zal eerst nog wat sparen worden, er staan nog veel zaken op ons lijstje met een hogere prioriteit helaas.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.