Het moest er even uit. Op Instagram heb ik er al stories vol rond gedeeld (te vinden op Instagram in stories highlight My Body).

Body Positive en willen afvallen

Ik doe het niet om maatje 38 te hebben, ik zou al een gat in de lucht springen met maat 44.
Ik doe het niet om in de zomer te kunnen paraderen in bikini want dat kan ik nu ook al.
Ik doe het niet om mooie kleding te kunnen kopen, ik heb mooie kleding. Natuurlijk is extra keuze in kleding mooi meegenomen maar dat is niet de reden waarom ik beslis om  toch af te vallen en ik denk zelfs heel hard na over een gastric bypass. Ik denk daarover omdat ik na jaren lang worstelen met diëten, afvallen, bijkomen, frustratie, … het meer dan beu ben.

Ik heb geleerd om van mijn lichaam te houden en dat doe ik ook.
Ik hou van mijn curven en ik ben een beetje bang wat de toekomst zal brengen.
Ik hou van anderen bemoedigen om van hun lichaam te houden of je nu te dik bent, net goed of te mager.
Ik blijf dat dan ook verder promoten, hoe ik er ook zal uitzien over enkele maanden of jaren.
Ik vind body positivity enorm belangrijk en ik wil die boodschap verder van de daken schreeuwen.
Ik denk na over eengastric bypass omdat ik ondanks dat ik nu van mijn lichaam hou, ik kan aanvaarden dat ik dik ben en mezelf daarin erken en aanvaard ik toch enkele zaken in mijn leven anders wil.

Dit is een heel persoonlijke keuze.

Dit is iets dat ik voor mezelf beslis en niet wil opleggen aan anderen. Dit is iets dat iedereen voor zich moet uitmaken en wat voor iedereen anders is.

Mijn reden om ervoor te gaan is omdat ik wil op een glijbaan kunnen gaan met mijn kinderen.
Ik wil zonder zorgen in een attractie meerijden in een pretpark, want dat doe ik graag en dat wil ik volop kunnen beleven met mijn kinderen.
Ik wil in de zomer op eender welk terrasje onbezorgd plaats kunnen nemen want nu gaat dat al jaren niet omdat ik niet in tuinstoelen met leuningen pas.

Ik hou van mezelf, ik hou van mijn curven maar ik wil al die zaken en nog veel meer doen omdat ik van mezelf hou, omdat ik van mijn kinderen en mijn leven hou.

En dat is voor iedereen anders. De zaken waarvoor ik het doe gaan niet voor iedereen op. Ik ben er oprecht van overtuigd dat je volkomen gelukkig kunt zijn met de afmetingen zoals ik ze nu heb. Dat kan en dat mag en ik wil dat ook verder promoten.

Body positivity gaat om iedereen persoonlijk.

Elke mens is mooi, elk lichaam is mooi, elke maat is mooi, … iedereen kan gelukkig zijn want geluk heeft geen maat. Geluk zit in jezelf, in je gedachten, in je hart. En ja ik ben gelukkig, ik ben gelukkig met mijn gezin en met mijn leven. Ik hou van mezelf maar als ik nadenk over wat ik nu allemaal niet kan en echt uit de grond van mijn hart wil dan is dit voor mij de juiste beslissing.

Nogmaals, dit gaat enkel om mij en deze boodschap is niet bedoeld om dat te gaan promoten. Ik wil dit delen omdat het bij me hoort en omdat jullie er misschien iets aan hebben. Ik hoop dat jullie dit begrijpen. En hoe je het ook draait of keer, het begint allemaal bij Body positivity en van daaruit kan je verder groeien en van jezelf houden, oprecht. Ik had nooit verwacht dat ik hier zou staan en hierover zou nadenken. Wees lief voor me aub.

Lees ook: Body Positive – Omdat elk lichaam en elk mens liefde verdient

Body positivity en afvallen

There are 4 comments Reageer!

Comments are closed.