Koekjesmonsters

Mijn kinderen zijn échte koekjesmonsters. Als we onze monstertjes vrij zouden laten eten ze in één dag de ganse koekvoorraad op! Natuurlijk, als verantwoordelijke ouders, doen wij dat niet. We bieden ze ook fruit en groenten aan. Ze zijn namelijk, gelukkig, ook zot van appels, peren en wortelen. Ons vrouwelijke monstertjes zijn daarbij ook nog gek op druiven en mango’s.

Fruit en groenten eten

Onlangs kregen we van Delhaize een super pakket, met daarin groentjes, fruit en noten maar wat hier vooral in het oog sprong was de aardbeiknuffel en een super tof stickerboek vol met recepten en andere leuke dingen rond gezonde voeding. Je kan stickers, kaartjes en zegels verzamelen door je boodschappen te doen bij Delhaize. De kaartjes die erbij zitten zijn goed om gezelschapsspelletjes te spelen en de zegeltjes kan je sparen om groenten/fruit knuffels te verkrijgen. Ze zijn echt super schattig!

Ook is Delhaize bezig met in hun producten minder suiker en zout te mengen. Zo zijn de cornflakes “Honey Balls” al met 32% suiker gezoet dan voorheen. De bio cornflakes zelfs 85% minder suiker.

Delhaize mama abc blog

Meer fruit en groenten eten

Ik ben een heel relaxte mama in eten. Hier dus geen tips om kinderen te forceren of dingen als: ze moeten (!) dat opeten. Nopes. Ik maak liever gebruik van lekkere producten die ook gezond zijn of samen koken.

Fruit eten gaat hier wel redelijk goed, appels, peren en bananen vliegen er hier werkelijk door. Ook andere fruitsoorten zoals druiven, mango’s en mandarijnen gaan ook goed.

Wat ook wel kan helpen zijn zo van die fruit- of groentehapjes, heeft wat de structuur van appelmoes en gaat vlotjes binnen! Let wel op dat je fruithapjes koopt waar er geen overbodige suikers en andere stoffen toegevoegd zijn. Wij hebben die van Good Gout geproefd en zijn echt fan! Onze dreumes slurpt heel graag van de smaak “Cacao Banane” en “Strawberries Cranberries Hazelnuts” of zelfs van “Broccoli”. Good Gout is gewoon te koop bij warenhuizen trouwens (zeker bij de Bio Planet). Die “slurpzakjes” zijn wel geen succes bij mijn oudere kinderen.

Good gout gezond eten kinderen

Good gout gezond eten kinderen

Voor de oudere kinderen zijn de rijstwafels met chocolade en nootjes of de cracotjes met banaan en mango wel super lekker. Ja, ook voor mij!

Groenten gaan hier minder goed. Er is een tijd geweest waar onze oudste dochter graag en veel komkommer had maar die ligt achter ons. Wortelen gaan er wel in bij iedereen maar nu ook niet zoveel en al zeker niet elke dag. Boontjes in tomatensaus wil ook wel nog eens lukken en de groentjes verstopt in de spaghettisaus ook. Toch kan dat beter. Ik maak me er eerlijk gezegd niet echt druk in maar als ik ze kan laten groenten eten dan doe ik dat wel, natuurlijk.

Good gout gezond eten kinderen

Good gout gezond eten kinderen

Er zijn bij Good Gout ook een heel assortiment aan groentepureetjes, deze hebben we zelf niet getest maar ze klinken wel goed! Daarbij komt ook nog eens dat alles BIO is, wat zeker voor kinderen in de groei een voordeel is.

Good gout gezond eten kinderen

There is one comment

Comments are closed.