Koken is kinderspel mamaabc Dessert abc mamablog mama blog

Colruyt heeft een nieuw kookboek uit. Ze hebben al heel wat kookboeken op hun naam staan. Specifiek voor kinderen hadden ze echter nog geen. Het nieuwe kookboek “Koken is kinderspel” brengt daar verandering in. Samen met Emma mocht ik het kookboek gaan ontdekken in de Colruyt Academy van Heverlee.

Koken is kinderspel, een kinderkookboek

Het boek is werkelijk gemaakt op kinderniveau. De recepten staan duidelijk uitgeschreven in logische stappen. Niet alleen de ingrediënten staan vermeld maar ook de benodigdheden. Wat heel erg handig is om van start te gaan. Het boek is zo gemaakt dat kinderen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen doen. Het staat telkens mooi aangeduid wanneer ze de hulp van een volwassene nodig hebben. Nouja, het boek is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en het spreekt vanzelf dat je een kind van 6 jaar niet volledig alleen laat tijdens het koken.

Kaneel Broodjes Koken is kinderspel mamaabc Dessert abc mamablog mama blog

Op wereldreis gaan door een Indische curry klaar te maken, de superheld uithangen met de deegrol en aan vrienden en familie tonen dat er wel een groentemonster in jou schuilt … Koken is eigenlijk één groot spel.
Dit kookboek neemt kleine chef-koks 30 recepten lang mee op avontuur in de keuken. Elk hoofdstuk heeft een andere opdracht en staat vol recepten waarbij de beginnende chef-kok zo veel mogelijk zelf kan doen.

Het boek is te koop in je Colruyt winkel of via collishop voor 11,95 euro. Wat ik trouwens echt een super prijs vind.

Kaneel Broodjes Koken is kinderspel mamaabc Dessert abc mamablog mama blog

 

Kaneel Broodjes Koken is kinderspel mamaabc Dessert abc mamablog mama blog

Wat het boek extra leuk maakt

In plaats van de klassieke verdeling met hoofdstukken werkten ze met levels. Geïnspireerd op computerspelletjes. Ook is er een robot “Robocook” die je kind doorheen het boek begeleidt en extra uitleg geeft.

Er zit een stickerblad bij zodat je kind makkelijk bij de gerechten kan aanduiden wat hij super lekker vindt en wat helemaal niet.

Tussendoor zijn er ook spelletjes vervat, heel tof en fijn voor de kindjes.

Ook zijn er filmpjes beschikbaar op een speciaal hoekje van de Colruyt website, kijk maar eens hier.

Hier kan je bekijken hoe ik het boek doorblader.

Koken Koken is kinderspel mamaabc abc mamablog mama blog

Croque Koken is kinderspel mamaabc abc mamablog mama blog

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.