Tuin voor kinderen

De tuin, een plaats waar je heel wat creativiteit in kwijt kan! Wij zijn opnieuw volop bezig om onze tuin verder af te werken. Daarbij houden wij zowel rekening met onze niet zo groene vingers als met de kinderen. De kinderen spelen super graag buiten, daarom voorzien wij allerlei leuke speeltuigen en natuurlijke  materialen. Hierbij vijf mogelijke ideetjes voor een leuke kindvriendelijke tuin!

Favoriet buitenspeelgoed Playmobil Zandspeelgoed

1. Zand en aarde

Zand, aarde, modder, .. de top drie in onze tuin! Wij hebben een zeshoekige grote zandbak waar ze uren in spelen. Tot nu hebben we ook nog een groot stuk gewoon aarde, maar dat gaan we komende week met grasmatten beleggen. Daarom denk ik eraan om nog een stuk te houden, ommuurd met planken en stenen waar ze wel nog in échte aarde kunnen graven. Graven in echte grond is anders dan in de zandbak.

Als je een tijdelijke zandbak wil dat je makkelijk kan opruimen is zo’n schelp of bijvoorbeeld de schildpad van Little Tikes een super idee. Wij hebben die schildpad al eventjes en gebruiken hem trouwens als zwembadje.

tuin werken mama abc blog

2. Verstopplekken

Er gaat niks boven verstoppertje spelen. Lekker rennen en vervolgens zo stil mogelijk blijven zitten, zonder iets te zeggen. Je mag namelijk niet gevonden worden. Creëer een aantal mooie plekken in je tuin. Denk aan een muurtje van houten planken op elkaar, een boom of kist waar tuinspullen in opgeruimd kunnen worden. Ook het neerzetten van een tent is ideaal als verstop plek en zorgt ervoor dat je kind een eigen plekje heeft waar alles mag.

3. Nog meer handen gebruiken

Het is al aangegeven, maar kinderen vinden het heerlijk om met de handen bezig te zijn en vies worden kennen ze niet. Leg samen met je kinderen een moestuintje aan. Ze zijn hierdoor niet alleen bezig met hun handen, maar leren ook nog eens heel veel over groenten en fruit. Pas op, want voor je het weet gaan ze het nog lekker vinden. Heb je niet heel veel ruimte in je tuin, dan kan je perfect meedoen met één van de laatste tuintrends, namelijk verticaal tuinieren. Hierbij ga je in plaats van op de grond, de lucht in verbouwen. Maar euh ja, heel leuk idee maar niets voor ons. Tenzij zou blijken dat een van onze kinderen wél groene vingers heeft.

tuin werken mama abc blog

4. Vrolijke muur

Heb je toevallig een kale muur in je tuin? Doe er dan iets mee wat je tuin echt opvrolijkt. Maak een muurschildering van de superheld waar je zoon gek op is of bloemetjes, vlinders en andere dingen waar je dochter van houdt. Wil je geen gebruik maken van een kwast, dan is graffiti misschien iets voor jou. Graffiti heeft een stoer uiterlijk en is makkelijk te gebruiken voor het maken van afbeeldingen. Met veel kleur is je tuin zo omgetoverd tot een tuin voor kinderen. Ook kan je de wand compleet verbouwen door nieuwe pleisterwerken aan te brengen. We raden je voor dit laatste wel aan een stukadoor in te schakelen.

5. Veiligheid

Hou uiteraard in alle gevallen wel rekening met de veiligheid van je kinderen. Dit is al helemaal belangrijk als je de voortuin wilt verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een goed hekwerk. Je kinderen rennen hierdoor niet direct de straat op als de bal wegrolt. Het hek is daarnaast ook te gebruiken om planten aan op te hangen, een lang springtouw aan vast te knopen of om een krijtbord te monteren waarop mooie tekeningen gemaakt kunnen worden. Ook met planten moet je goed rekening houden voor de veiligheid van je kind. We weten allemaal dat er planten met dorens zijn zoals rozen, die uiteraard niet fijn zijn voor kleine kinderhandjes. Maar wist je ook dat er giftige planten zijn? Planten die je in elk geval moet vermijden zijn: Vingerhoedskruid, Helleborus, Blauwregen en Wolfsmelk. Kan je wel wat hulp gebruiken bij de aanleg van een hek of planten. Huur dan een hovenier in. Een verzoek om rekening te houden met de plantsoorten, zit bij de kosten van tuinaanleg inbegrepen. Wil je de gevel kindvriendelijk maken? Dan is dit vaak wat prijziger. De gevelrenovatie prijzen  voor kindvriendelijke gevels kunnen wat hoger uitvallen. Raadpleeg hiervoor een gevelspecialist!

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.