Onze living is open en je kan vanuit bijna alle hoeken de keuken zien. We hebben een heel grote, lange, keuken met een eiland. De keuken gebruiken we voor alles en nog wat. Onze keuken is zoveel meer dan een plaats om eten te bereiden. Ik vond het leuk om even na te gaan voor wat onze keuken allemaal dient.

 

Onze keuken doet dienst als ….

  1. Eten klaarmaken (yes! toch wel) – Ja dit moest natuurlijk wel op nummer één staan! Ik hou van mijn keuken om er eten in klaar te maken. Wij hebben dan ook heel erg goed nagedacht over de plaatsing van ons fornuis en nat gedeelte. Ook hebben we een grote oven, een smalle oven en een stoomoven. Ik zou niet meer zonder willen!
  2. Bergplaats voor onze EHBO en pijntjes verzorgen – Dit is voor ons de logische plaats om de EHBO koffer op te bergen, altijd binnen handbereik en vlakbij de kraan.
  3. “Huiswerk” maken, Smartgames spelen, tekenen en kleuren, Denksport invullen – ja huiswerk staat tussen haakjes want de onze krijgen dat niet, al werken ze soms wel uit eigen beweging verder aan dingetjes van op school.
  4. Pakjes klaarmaken voor mijn webwinkel en Cadeautjes inpakken – Yes, een gigantisch werkblad waaraan ik makkelijk de pakjes kan klaarmaken voor mijn klanten! Kan ik alles mooi uitspreiden om goed te verpakken. Al is dat nu minder frequent aangezien ik er onlangs voor gekozen heb om 90% van mijn voorraad bij bol.com te laten bewaren!
  5. Vlogs opnemen, ideale setting en achtergrond en ondergrond voor foto’s – Ik ben enorm blij met mijn keuken, de kleur van mijn kasten en de tegeltjes boven het fornuis. Ik vind ze heel mooi en gebruik die achtergrond dan ook heel graag in mijn video’s.
  6. Even vlug een kattenwasje – Als de jongste weer maar eens de tube zalf gevonden heeft of van tattoo artist gespeeld heeft en ik geen zin heb om ze in bad of de douche te doen dan vliegt ze in de gootsteen!
  7. Experimenteren met slijm maken – Haha ja ik denk dat iedereen met kinderen hier wel ervaring mee heeft, het is een boeltje en waar is het dan gewoon makkelijker om het achteraf op te kuisen? Juist ja: De keuken!
  8. Artikels schrijven tijdens het koken – Hoe gemakkelijk is dat. Alles lekker laten pruttelen en braden terwijl ik op het eiland er rechtover tokkel op mijn Surface aan een artikel of gezellig praat met een vriendin.
  9. Koffieklets houden met een tante – Of met een zus of vriendin of gewoon gezellig knuffelen voor maaltijd begint waar we eerst vijf kinderen moeten bedienen voor wij zelf aan tafel kunnen schuiven ….
  10. En nog veel meer …..

Online is tegenwoordig de beste plek om keukeninspiratie  op te doen. Kijk goed rond om ervoor te zorgen dat ook jouw droomkeuken alle  taken vervult die je familie nodig heeft.

Wat doen jullie in/op/rond de keuken?

Comments are closed.