Woehoe! Ik was zo blij toen ik een uitnodiging kreeg om Karen Damen haar collectie te bewonderen. Ook kreeg ik de eer om haar te zien optreden, echt geweldige liedjes met prachtige teksten van een top Dame(n)! Ja, ik ben fan.

 “Ik wilde een collectie maken waarin vrouwen zich mooi en comfortabel voelen. Ik vertrok van de kledingstukken in mijn kast waar ik me zelf gelukkig in voel”

Nu, de collectie! Sinds 8 maart kan je bij JBC de eerste collectie van Karen Damen ontdekken en shoppen. De kledinglijn mixt een casual chic stijl met een flinke dosis fun en kleur. “Ik wilde een collectie maken waarin vrouwen zich mooi en comfortabel voelen. Ik vertrok van de kledingstukken in mijn kast waar ik me zelf gelukkig in voel”, verklaart de zangeres.

“Het maken van mijn eerste soloplaat vormde zeker een inspiratiebron voor mijn kledinglijn”, vertelt Karen Damen. “Elk nummer geeft een ander gevoel, roept een andere emotie op. En dat is ook zo met kledij. Ik zou voor elk nummer bijna een andere outfit kunnen dragen. Muziek, mode en mood zitten in elkaar verweven.”

Shop de collectie hier.

Bij het ontwerp van haar eerste collectie voor JBC vertrok Karen Damen vooral vanuit de favoriete kledingstukken in haar eigen garderobe. “Ik ben eigenlijk een heel makkelijke wat kleding betreft. Er is één vereiste: ik moet me er goed in voelen. Elke vezel in mijn lijf zei me dat ik bij het ontwerp van de collectie moest gaan voor kleding waar vrouwen zich mooi en comfortabel in voelen. Ik weet dat fashionista’s dat weleens tegenspreken – en beweren dat je moet afzien om mooi te zijn – maar ik wil het tegendeel bewijzen.”

Karen Damen JBC collectie Mama ABC Sofie Lambrecht

Samen met de designers van JBC vertaalde ze haar persoonlijke evergreens in een veelzijdige, comfortabele en makkelijk combineerbare collectie. Het resultaat? Eigenzinnige mode die goed zit én er mooi uitziet, helemaal op maat van hedendaagse powerladies!

Karen Damen: “Ik stelde me vooral de vraag: wat verwacht ik zélf van kleding? En wat willen de vrouwen in mijn omgeving, zoals mijn zus, mijn vriendinnen…? We willen outfits die makkelijk zitten en mooi zijn. Kleding die je zowel casual kan dragen als heel feestelijk kan stylen. Perfecte outfits voor elk moment van je drukke dag. Van een casual jeans en sweater tot een meer geklede combinatie.”

Flodderbroeken en kimono’s

Karens favoriet in de collectie is de wijde pantalon met bloemenprint die ze graag combineert met de blouse in dezelfde print. “Ik ben gek op flodderbroeken. Ik draag zelf niks anders.” Ook de kimono is een van de lievelingsstukken van de zangeres. Karen draagt die zelf het liefst nonchalant op een jeans en T-shirt. “Ik hou niet van een te afgeborstelde look. Ik ben dan wel 43 jaar, ik voel me nog lang geen madam.”

Een T-shirt en sweater met opschrift moesten sowieso deel uitmaken van de collectie. Die heeft de zangeres immers zelf in overvloed in haar kleerkast. “Over de print heb ik lang getwijfeld, maar uiteindelijk koos ik voor ‘Listen to your mother’, omdat ik dat altijd zeg tegen mijn zoontje Sky en omdat mijn mama het vroeger tegen mij zei. Maar ik heb wel niet altijd geluisterd.” (lacht)

Karen Damen JBC collectie Mama ABC Sofie Lambrecht

“We zijn heel blij met deze samenwerking en trots dat we deze collectie op Internationale Vrouwendag kunnen lanceren.”

Het opschrift ‘Dame(n)’ op de sweater is dan weer 100% Karen, een dame met een rebelse twisten vooral een dosis humor en zelfrelativering“Karens grote kracht is haar authenticiteit. Ze houdt niet van schone schijn, maar durft ook voor de camera steeds zichzelf te zijn, met alle imperfecties en twijfels. Humor en zelfrelativering zijn haar wapens. De waarden waar Karen voor staat, matchen 100% met die van JBC”, besluit Karen Hellemans, CMO bij JBC. “We zijn heel blij met deze samenwerking en trots dat we deze collectie op Internationale Vrouwendag kunnen lanceren.”

Mijn twee favoriete stukken!

Karen Damen JBC collectie Mama ABC Sofie Lambrecht

Karen Damen JBC collectie Mama ABC Sofie Lambrecht

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.