Ik ging van donker chocoladebruin naar grijs! Mijn natuurlijke kleur is het donker bruine, maar ik ben al sinds mijn 18de grijs aan het worden. Grijs worden begint meestal langzaam en stiekem sluipen er meer en meer grijze haren tussen. Ik begon halverwege twintig mijn haar dan ook te verven. Ik deed dit in het begin bij de kapper maar na een tijdje gewoon thuis. Op zich ging dat redelijk makkelijk, het is was gewoon even tijd voor vrij maken. Ik koos toen altijd voor een kleurtje dat dicht bij mij mijn natuurlijke kleur lag. Maar ik merkte dat ik steeds vlugger en vlugger moest bijkleuren, simpelweg omdat ik meer grijze haren had en de uitgroei steeds vlugger begon op te vallen. Dit is mijn haar make-over!

grijs haar make over mama abc
Een mottige en tevens nerveuze voor-foto haha!

Ik wil iets anders met mijn haar!

Nu, ik was dus al gewoon van mijn haar te kleuren. Toch was ik dat een beetje beu, ik wou eens iets anders. Vaak knip ik dan gewoon mijn haar af, ik ben al heel wat keren in mijn leven van (heel) lang haar naar (heel) kort haar gegaan. Dit keer wou ik dat niet. Nee, het mocht lang blijven maar ik wou toch iets anders.

Zelfzorg of Me-Time hoe je het noemt maakt niet uit, dit is hoe je het doet(Opent in een nieuwe browsertab)

Grijs kleuren, durf ik dat wel?

Het was al een hele tijd dat dat ik stiekem foto’s zat te Googlen van jonge vrouwen met grijs haar. Ik zag heel wat mooie voorbeelden, maar dat zelf doen is toch nog wat anders. Maar, zoals je vast al zag, ik heb het toch gewaagd! In juli ging ik naar onze Kreatos kapper met de kindjes en besprak daar wat ik wou doen met mijn haar. De kapster zag het helemaal zitten – toeval of niet, maar de kapster dat ik aansprak had ook van nature donker bruin haar en heeft het ook grijs laten kleuren! Dus, ik ging ervoor. Een weekje later had mijn man vakantie dus de moment om een halve dag bij de kapper door te brengen. Met een bang hartje stond ik aan de deur te wachten tot ze opengingen.

De halve dag werd een volle dag. Ik heb enorm veel en dik haar dus het duurde allemaal veel langer dan bij een gemiddeld persoon. Mijn haar is twee keer ontkleurd geweest en zou eigenlijk nog op bepaalde stukken een derde keer moeten. Heel grappig om zien, ontkleurd haar is echt lelijk geel. Staat me totaal niet. Daarna is mijn haar grijs geverfd. Kei spannend! Het verven deed wel pijn omdat mijn hoofdhuid echt afgezien had van het ontkleuren. Die avond zelf zag ik nog niet meteen resultaat want de kapper stuurde me naar huis met heel wat product in mijn haar dat er een nachtje moest in blijven om het haar terug aan te sterken.

Haar Make-Over van donkerbruin naar grijs

Zo komt het dus dat ik nu grijs haar heb. Een maandje na mijn kappersbezoek ben ik er opnieuw geweest om nog een laagje grijs op aan te brengen. Hier en daar was het toch iets te geel-blond en dat staat mij absoluut niet. Nu is het al veel beter en moet ik zo lang mogelijk wachten om opnieuw bij te kleuren (eventueel stukjes ontkleuren opnieuw). Maar, ik ben er echt super blij mee! Ik durf nu zeker niet zeggen dat ik nooit terug ga naar mijn chocoladebruin, dat zien we dan wel. Ik ben enorm blij dat ik de sprong gemaakt heb en dit aandurfde. Ik krijg ook kei veel complimentjes, wat altijd leuk is natuurlijk.

grijs haar make over mama abc

Grijs haar verzorgen

grijs haar make over mama abc

Ik ben er zeker nog geen expert in maar ik kreeg wel heel wat producten mee van de kapper. Na het eerste bezoek kreeg ik de Blond Me producten mee van Schwarzkopf. Deze producten zijn speciaal voor koele blonde haarkleuren. Blond heb je namelijk warm of koud en dat doet enorm veel voor het gezicht. En producten om mijn haar te herstellen, na zo’n haar make-over is dat wel nodig. Het ontkleuren is toch een heuse ingreep op de haren. Ik mocht ze gewoon afwisselend gebruiken.

Haar Make-Over van donkerbruin naar grijs

Na mijn tweede product kreeg ik sterkere, straffere producten mee namelijk shampoo voor grijs haar en een conditioner/masker dat ze zelf gemengd hebben. Met dat laatste kan ik gerust ook een nachtje slapen!

Haar Make-Over van donkerbruin naar grijs

Nu wissel ik dus af met mijn shampoo’s en verzorg mijn haar extreem goed. Ik merk dat het sinds mijn haar make-over al terug beter aan het worden is! Gelukkig maar. Ik kreeg ook nog een speciale spuitfles mee gevuld met een elixir dat ook zorgt voor het herstel van mijn haar. Dit gebruik ik op handdoek droog haar en gewoon ‘s morgens bij het klaarmaken.

Haar Make-Over van donkerbruin naar grijs

Verzorging voor grijs haar

 

Haarkleuren thuis met WeColour
Oplossingen tegen schurende benen vind je hier
Haar verzorgen met natuurlijke producten