emma dochter zes jaar appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Mijn lieve dochter,

Vandaag is het alweer 6 jaar geleden dat we je in ons gezin mochten verwelkomen. Na onze zoon had ik toch heel erg graag een dochter gehad. Ja hoor, ik kreeg een dochtertje. 6 jaar geleden kon ik me helemaal nog niet inbeelden hoe het zou zijn om een dochter te hebben. 6 jaar later heb ik er al idee over. Een dochter hebben is toch best wel anders dan een zoon hebben. Toch als jij die dochter bent.

Jou als dochter hebben betekent kleertjes kopen en erop letten dat het ofwel roze is, ofwel versierd is met hartjes, vlinders of andere meisjes dingen. Ja, jij bent écht een meisje meisje zoals wij dat hier zeggen. Je draagt nooit een broek, zelfs niet op buitendagen. Nee, de boerderij trotseer jij ook gerokt! Ik geef je gelijk. Echt, waarom zou je een broek aandoen als je liever een rokje aan wilt? Nou, ik kan me dus geen enkele reden bedenken.

Jou als dochter hebben is een huis vol glitters. Van hier tot aan de voordeur en terug door tot de achterdeur. In elk klein hoekje en laatje. Overal vinden we glitters. Ja, voor uw zesde verjaardag koos je een setje uit met nagellak, lippenstift en glitters. Overal glitters. Ook als deze allemaal het huis uit gewaaid zijn blijf jij glitteren het hele huis rond.

emma dochter zes jaar appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Jou als dochter hebben is genieten van hoe je speelt met de Playmobil prinsessen. Je laat ze alles doen wat ook in jouw wereld afspeelt. Het is heerlijk om naar jou te kijken en je bezig te horen. Rollenspel, daar ben je al sinds de peuterklas een echte kei in. Dat heb je na al die jaren enkel nog maar meer geoefend en verfijnd.

Jou als dochter hebben trekt een streep door mijn rustige zaterdagochtenden lekker lang in bed. In plaats daarvan mag ik je als een ware ballerina naar de balletles voeren. Ik mag je bewonderen en aanmoedigen. Wat ben ik trots op je. Het was een heuse weg om naar de balletles te gaan, maar samen zijn we er geraakt. Samen, samen slaan we er ons door.

Jou als dochter hebben voor 6 jaar doet enkel maar verlangen naar meer. Ja, ik verlies veel te vaak mijn geduld met jou. Ik ben je mama, jij mijn dochter. Ik doe mijn uiterste best om voor je zorgen, zoals mijn dochter daar recht op heeft. Met heel mijn hart, met heel mijn verstand en met heel erg veel liefde.

Je bent 6 jaar!
Gefeliciteerd lieve schat.
Mama houdt van jou.

There are 3 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.