
10 x Kraamcadeau met VTech Baby Speelgoed
5 juli 2018Zwangerschap info, tips en ervaringen
15 juli 2018Contents
Koken in een Bulthaup keuken
Ik kreeg van Bulthaup Gent de kans om een gezellige avond door te brengen samen met mijn vriendinnen. We mocht namelijk een avondje koken en dineren in de showroom te Sint-Denijs-Westrem. We hadden een geweldige tijd. Het was wel een beetje onwennig, koken in een keuken dat je niet gewoon bent. Om maar niet te spreken over de enorme etalage ruiten langs twee kanten. Maar ah, je vergeet dat na een tijdje en dan geniet je gewoon van de avond!
Wat ik geweldig vond!
- De kraan!! Echt hoe geweldig cool is het om een kraan te hebben waar er spuitwater uitkomt? Of kokend water, of gefilterd water, echt ik wil dat ook.
- De bestekladebakjes, ik heb er helaas geen foto’s van maar ze zijn zo mooi en praktisch! Zeker eens gaan kijken en een lade opendoen.
- Een keuken zonder het gebruik van een muur. Blijkbaar wordt dit meer en meer gedaan, het opent zeker perspectieven.
- De dampkap in de kookplaat. Eén van de redenen waarom ik mijn fornuis aan de muur geplaatst heb en niet op ons eiland was voor de dampkap. Ik wou geen dampkap in het midden van mijn plafond en dit zou dus een geweldige oplossing zijn. De “dampbak” kan ook gemakkelijk in de vaatwas.
- De onderste kastjes openduwen met de knie en dus minder bukken!
We hebben bewust voor eenvoudige, lekkere en gezonde gerechten gekozen. Zo hadden we een fijne gezellig tijd met genoeg ruimte voor een gezellig babbel.
Wraps met zalm
Als voorgerecht hadden we bieten en wortel wraps besmeerd met een laagje Philadelphia Light en gerookte zalm. Daarnaast een zelfgemaakte advocado dip (advocado pletten, sambal, peper en zout) met broodstengels en komkommer reepjes. We dronken vers geperst sinaasappelsap. Heerlijk!
Bloemkool en groene pizza
Het hoofdgerecht bestond uit een bloemkool en groene pizza. Dat zijn gezondere pizza’s omdat de bodem bestaat uit meer dan 60% bloemkool/groene groente en ze zijn heerlijk. Deze hebben we belegd met een basis pasta saus en daarop groenten en vlees naar keuze, we hadden:
- courgette
- paprika
- mais
- champignons
- tomaatjes
- spinazie
- vegetarische spekreepjes
- ham
- mozarella light
- emmentaller light
Gezonde appeltaart
Als dessert hadden we gezonde appeltaart dat bijzonder makkelijk te maken is! We vulden een glaasje met een bodempje van koekkruimeltjes, daarop vanille pudding en achteraf versieren met rood fruit. Gemakkelijk en gezond indien je gezonde koekjes gebruikt en de vanille pudding zoet met zoetstof!
Meer zien? Bekijk de vlog!