Lees ook even: Afvallen werkt niet met Weight Watchers

Weight Watchers ken ik al langer dan tien jaar. Het begon voor mij ooit met een cd dat ik eenmalig kon aankopen waarin ik mijn eetdagboek kon bijhouden. Daarna ging het over tot een online app, momenteel is het nog altijd een app maar is de puntentelling wel meerdere keren aangepast. Zo ging het naar ProPoints, SmartPoints en nu zitten we bij flex. In mijn aankondigingsvideo van “Afvallen met Sandra en Sofie” vermelde ik dat het me niet ligt. Waar ik nog 35 kg afgevallen was door Weight Watchers in 2015 lukte het me nu niet meer. Ik stak het maar op de nieuwe methode “Flex”. Maar in alle eerlijkheid, het ligt ook gewoon aan mij. Nouja, dat weten we ook wel natuurlijk de meeste mensen komen niet zomaar zonder reden bij. Ook ik niet.

Leestip: Afvallen met Weight Watchers

Nu, bijna vier maanden na het startschot van “Afvallen met Sandra en Sofie” ben ik nog niet zo erg veel afgevallen. Hoe dat komt kan je beluisteren in de update vlogs erover op mijn YouTube kanaal. Ook daar ligt het allemaal aan mezelf, de wil is er maar mijn hoofd wil niet mee. Ik bleef maar teveel eten en teveel uitspattingen hebben. Nu, het moest en zou omkeren. Ik kreeg toen de kans om naar de bijeenkomsten te gaan van Weight Watchers in combinatie met de app. Ik steek dat niet onder stoelen of banken, mijn Weight Watchers abonnement was vorige maand afgelopen en ik was niet van plan het te verlengen. Er gaat elke maand een bedrag van je rekening (hoeveel dat is kan je hier bekijken) en als je er niets mee doet is dat een kostelijk grapje. Weight Watchers is duur maar als je het vergelijkt met de kost van een diëtiste is het best goedkoop.

Voor de eerste keer naar de cursus van Weight Watchers

Ik had best wel wat zenuwen. Altijd was ik enorm blij dat je Weight Watchers van thuis uit kon doen. Ik zag er tegenop om op de weegschaal te moeten gaan staan, was heel erg benieuwd naar de mede lotgenoten en kon me er eigenlijk geen voorstelling van vormen.

Wegen en kopen

Het begin verliep niet zo vlotjes, de cursus begon om 19u30 en ik was er om 19u32. Bleek dat de cursus al volop bezig was, iedereen wat gewogen en had inkopen gedaan. Je kan er namelijk WW-producten kopen. Ik kom absoluut niet graag te laat en in principe was ik niet echt te laat maar dit voelde voor mij niet fijn aan. Volgende week zorg ik dus dat ik er een kwartier vroeger ben!

Het cursus gedeelte

Na het wegen en eventuele producten aanschaffen begint het cursus deel. We zaten allemaal gezellig in een U vorm en de coach stond vooraan in het midden. Deze week ging het over hoe je in een druk leven toch nog gezond kan eten. Het was heel fijn om de mening en tips te horen van iedereen en kan daar zeker mee aan de slag. Vorige week ging het over ontbijten. Ik ben dus wel benieuwd naar de komende thema’s. Dit deel duurt ongeveer een half uurtje.

Uitleg voor de nieuwkomers

Na de cursus ging iedereen meteen weg behalve de nieuwkomers. Wij kregen de uitleg over Weight Watchers en wat Flex precies is. Dit aan de hand van een flipboard, alles was meteen heel duidelijk. Die uitleg duurde ongeveer een uurtje. Daarna mocht ik ook nog even op de weegschaal. De weegschaal is niet voor iedereen zichtbaar, enkel voor jezelf en de coach. Dus oef!

En nu is het aan mij

Ik ben dus gestart en nu is het aan mij om er iets van te maken. Ik ben zelf benieuwd want ik had mijn redenen om het Flex programma niet meer te volgen ….

Comments are closed.