Ideaal voor een vlugge zoete snack
- (Diepvries)fruit mengen met zakje vanillesuiker en beetje bakpoeder
- 100 gram volkoren speltmeel mengen met 30 gram suiker en slagroom toevoegen tot het een mooi niet te vast deeg vormt
- Fruit in ovenschaal doen, deeg erop en minstens half uur in een warme oven van 175 graden, doe je alles in een grotere schaal dan zeker 45 min
Cobbler met rood fruit
- 1 zakje rood diepvries fruit
- 100 gram volkoren speltmeel
- 30 gram suiker
- 150 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
Meng het (diepvries)fruit met de vanillesuiker en de bakpoeder
Meng de speltmeel met de suiker
Voeg slagroom toe tot je een mooi niet te vast deeg verkrijgt
Doe het fruit in een ovenschaal en giet het deeg erover, niet mengen
Plaats in een warme oven van 175 graden, half uurtje voor kleine potjes, deed je alles in een grotere schaal dan is het zeker 45 min
Ook lekker met bolletje ijs erop of nog wat slagroom