Seks hebben is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Op mijn Instagram account krijg ik vaak de vraag hoe ze hun seksleven kunnen verbeteren en vooral hoe ze zelf meer zin kunnen krijgen in seks met hun partner. Ik ben zeker geen seksuoloog maar ik geef met plezier enkele tips.

Werk aan je zelfvertrouwen

De problemen die ik vaak te horen krijg zijn afkomstig van te weinig zelfvertrouwen. Te lelijk, te dik, … wat gaat mijn partner van me denken als hij mijn buik voelt of ziet? Nou, je partner weet heus wel hoe je bent hoor. Echt waar. De partner weet dit, je hoeft je echt niet te verstoppen.  Nu, dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Daarom geef ik met plezier enkele tips om je zelfvertrouwen te verbeteren:

  • Ontvolg iedereen op social media die je slecht laat voelen over je lichaam
  • Volg mensen op social media waarbij je net een goed gevoel krijgt, zoek mensen op met ongeveer hetzelfde lichaam
  • Kijk meer in de spiegel naar jezelf, echt kijken
  • Spreek elke dag dankbaarheden uit over je lichaam
  • Koop mooie passende kleding
  • Investeer in sexy lingerie
  • Neem foto’s van jezelf

4 x beter voor je lichaam te zorgen

Ontdek jezelf met masturbatie

Om een fijn seksleven te hebben met een partner of partners is het een groot voordeel om te weten wat je zelf lekker vindt. Masturberen is daarvoor uitermate geschikt. Maak het gezellig voor jezelf, leg kaarsjes aan, trek iets leuks aan, … masturberen kan je zo leuk maken als je zelf wilt. Probeer eens verschillende dildos, vibrators of andere speeltjes.  Schaamte hiervoor is niet nodig. Het is jouw lichaam, het is helemaal ok. Ontdek je lichaam volledig, ga zelf eens op zoek naar andere leuke gevoelige plekjes. Dit helpt ook enorm om meer zelfvertrouwen te krijgen. Je lichaam is zoveel meer dan iets wat je kan zien.

Begin er aan

Soms moet je er aan beginnen en komt de echte goesting als je eventjes bezig bent. Je moet even de gedachten en de eventuele stress van de dagelijkse sleur wegwerken en er voor gaan. Na even wat voorspel schuiven bijna alle zorgen zich naar achteren en kan je meer gaan genieten. Als je van jezelf weet dat het niet lukt omdat je aan de dagdagelijkse taken moet denken, schrijf ze op. Zo kan je ze misschien makkelijker loslaten.

Probeer eens wat anders

Boek eens een hotelkamer of ga naar de keuken om seks te hebben ipv in het bed. Haal er eventueel wat speeltjes bij zoals een penisring of een vibrerend eitje.  Begin zachtjes en veilig, ga dus niet meteen voor een strap on tenzij je dat wil natuurlijk!  Reserveer een privé wellness, laat de kinderen een nachtje logeren bij iemand anders, … het gaat erom dat je iets doet. Doe moeite.

Kijk of lees spannende boeken en films

Nee, dan heb ik het niet persé over porno, er zijn zoveel fijne films beschikbaar waar er mooie scenes inzitten die de goesting in seks kunnen opwekken. Ook zijn er kei veel boeken te verkrijgen waar er spannende (hete) scenes in voorkomen. Probeer eens wat verschillende genres uit, er is echt super veel verschillend materiaal op de markt dat iedereen zijn gading wel kan vinden. Dat hoeft ook niet hoofdzakelijk over seks te gaan, soms zijn super romantische films/boeken ook al genoeg om het zetje te geven. Ga ervoor!

Seks tijdens de zwangerschap

Comments are closed.