
Zuurdesem starter maken doe je zo
25 september 2024
Wurgers maken doe je zo
25 september 2024Je hebt een zuurdesem starter gemaakt … maar nu hé? Hoe hou je deze in leven? Er zijn heel veel manieren hier zie je één mogelijkheid:

Zuurdesem voeden en in leven houden
Ingrediënten
- 60 gram bloem
- 60 gram water
Instructies
- 24 uur na de laatste voeding doe je dit
- Giet 60 gram zuurdesem in een verse bokaal
- Daarbij doe ik 60 gram bloem en 60 gram water
- Goed mengen
- Rekkertje aanbrengen en deksel er los opleggen
- Op warme plaats zetten
Notities
Dit is de 1:1:1 methode, in mijn geval alles dus 60 gram. Dat kan ook alles 30 gram, 78 gram,... Kortom van alles 1 deel.
Soms doe ik andere verhoudingen voor enkele dagen. Je kan 1:2:1 doen of 1:2:2 ... Of zelfs al zien passeren dat iemand 1:5:5 deed...
Nog anderen wegen starter en bloem af maar voegen water toe op gevoel. Ze willen dan een beslag dat niet te lopend maar ook niet vast is. Beetje zoals verf of pannenkoekendeeg.
Kortom test uit!
Je kan hem ook in koelkast bewaren en 1 keer per week voeden. Als je wil bakken moet je dan wel even op voorhand hem warm zetten en dagelijks voeden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!